6. septembar 2021. Susret predsednice Poslaničke grupe prijateljstva sa Gruzijom sa ambasadorom Gruzije na nerezidencijlnoj osnovi

6. septembar 2021. Susret predsednice Poslaničke grupe prijateljstva sa Gruzijom sa ambasadorom Gruzije na nerezidencijlnoj osnovi

Ponedeljak, 6. septembar 2021.

Susret predsednice Poslaničke grupe prijateljstva sa Gruzijom sa ambasadorom Gruzije na nerezidencijalnoj osnovi

Predsednica Poslaničke grupe prijateljstva sa Gruzijom Dubravka Filipovski sastala se danas u Narodnoj skupštini sa novoimenovanim ambasadorom Gruzije u Republici Srbiji na nerezidencijlnoj osnovi Davidom Donduom, sa kojim je razgovarala o perspektivama daljeg unapređenja međuparlamentarne saradnje.


Predsednica PGP Dubravka Filipovski istakla je da među narodnim poslanicima raste interesovanje za saradnju sa Gruzijom, navodeći da je tome doprineo sporazum o saradnji koji je potpisan u prethodnom sazivu, na nivou predsednika dva parlamenta, kao i aktivnosti poslaničkih grupa prijateljstva.

Ukidanje viza za građane Gruzije otvorilo je mogućnosti da se odnosi naše dve države dodatno unaprede, ocenila je Filipovski. Ona se zahvalila ambasadoru Donduu na tome što Gruzije poštuje teritorijalni integritet Srbije i na pružanju podrške dijalogu između Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji.

Ambasador Gruzije David Dondua naveo je da će Gruzija nastaviti da podržava poziciju i stavove Srbije na međunarodnom planu i izrazio je zahvalnost što i Srbija poštuje teritorijalni integritet Gruzije.

Sagovornici su se tokom razgovora složili da Srbija i Gruzija dele slična istorijska iskustva i da se i danas nalaze pred sličnim izazovima, te da je uzajamna saradnja od obostrane koristi.

Ambasador Dondua posebno je istakao da su za Gruziju veoma značajna iskustva Srbije u procesu evropkih integracija, imajući u vidu da Srbija prednjači u tom procesu.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4