Petak, 23. februar 2007.

Susret parlamenataraca Srbije i Rusije

Članovi Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke u Narodnoj skupštini Republike Srbije, na čelu sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, sastali su se danas sa delegacijom Državne dume Federalne skupštine Ruske federacije, koju je predvodio Nikolaj Vladimirovič Kurjanovič.Članovi Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke u Narodnoj skupštini Republike Srbije, na čelu sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, sastali su se danas sa delegacijom Državne dume Federalne skupštine Ruske federacije, koju je predvodio Nikolaj Vladimirovič Kurjanovič.

Na početku razgovora u Domu Narodne skupštine, Nikolić je istakao da Srpska radikalna stranka nikada neće prihvatiti predlog specijalnog izaslanika UN Ahtisarija da Kosovo i Metohija dobije nezavisnost i da će pomoći vlastima da odbrani svoju Pokrajinu ili će doći na vlast da je zaštiti. On je izrazio očekivanje da Rusija neće dozvoliti da se pogazi Rezolucija SB UN 1244 o Kosovu i Metohiji, kao i norme međunarodnog prava i naglasio da će SRS, ukoliko dođe do otimanja Kosova, biti protiv ulaska Srbije u Evropsku uniju, a bilo bi postavljeno i pitanje članstva Srbije u OUN.

Nikolić je naglasio da je sudbina Kosova i Metohije u ovom trenutku najbitnija za Srbiju i zato od Rusije očekuje pomoć. Ocenio je da Državni pregovarački tim treba da se vrati u zemlju, pošto mu je saopšteno da u planu Martija Ahtisarija neće biti promena, a pregovarački tim, prema Rezoluciji Narodne skupštine, nema mandat da odlučuju o nezavisnosti Kosova.
Predsednik Poslaničkog kluba SRS Nikolić istakao je da Srpska radikalna stranka vodi borbu i za svog lidera dr Vojislava Šešelja, koji je već četiri godine u pritvoru u Haškom tribunalu, a još se ne nazire početak suđenja.

Ruski parlamentarci su čestitali poslanicima Srpske radikalne stranke na rezultatima postignutim na parlamenatrnim izborima i istakli da ruski i srpski narod moraju zajednički da se bore za očuvanje nacionalnog identiteta, obnovu svojih duhovnih vrednosti i civilizacijskog prostora. Oni su poručili srpskom narodu da razume da Rusi u ovom trenutku ne mogu više da pomognu, iako imaju veliku želju jer danas ruski narod i sam vodi borbu za jačanje svoje države. Takođe su istakli da se svetski trendovi ipak menjaju, što je pokazao i prošlogodišnji Samit nesvrstanih zemalja na Kubi, na kome je veliki broj zemalja iskazao neslaganje sa politikom Zapada.

Deputati Državne dume biće gosti na međunarodnom naučnom skupu na temu “Haško izmišljanje krivičnog dela govora mržnje i proces protiv prof.dr Vojislava Šešelja”, koji u Beogradu organizuje Srpska radikalna stranka 24. februara.

U razgovoru je učestvovao i poslanik Parlamenta Indije Kanvar Bim Sing, koji će takođe biti gost naučnog skupa. Izražavajući podršku naporima koje čini Srbija za očuvanje Kosova, on je podsetio da i Indija takođe ima problem separatizma u Kašmiru.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
nedelja, 3. mart
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja