15. januar 2014.  Susret narodnih poslanica Irene Vujović i Aleksandre Đurović sa ambasadorom Gruzije Davidom Bakradzeom

15. januar 2014. Susret narodnih poslanica Irene Vujović i Aleksandre Đurović sa ambasadorom Gruzije Davidom Bakradzeom

Sreda, 15. januar 2014.

Susret narodnih poslanica Irene Vujović i Aleksandre Đurović sa ambasadorom Gruzije Davidom Bakradzeom

Narodne poslanice Irena Vujović i Aleksandra Đurović razgovarale su u Domu Narodne skupštine sa ambasadorom Gruzije u Srbiji, na nerezidencijalnoj osnovi, Nj.E. Davidom Bakradzeom.


Na sastanku su razmotrene mogućnosti unapređenja bilateralnih odnosa i privredne saradnje Srbije i Gruzije i konstatovano je da postoji potreba za intenzivnijom parlamentarnom saradnjom dve zemlje.
Irena Vujović, zamenik predsednika Odbora za spoljne poslove, istakla je da bi trebalo uspostaviti bližu saradnju odbora za spoljne poslove dva parlamenta i izrazila uverenje da će u skorijoj budućnosti biti formirana Poslanička grupa prijateljstva sa Gruzijom u Narodnoj skupštini. Ona je upoznala ambasadora Bakradzea i sa aktivnostima koje preduzima Vlada Srbije na unapređenju investicione klime u Srbiji.
Narodna poslanica Aleksandra Đurović zahvalila se ambasadoru Bakradzeu na principijelnom stavu Gruzije po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta Srbije. Đurović je ukazala na značaj saradnje Srbije i Gruzije u međunarodnim institucijama posebno u PSSE. Predstavljajući aktivnosti naše delegacije u PSSE Đurović se posebno osvrnula na aktivnosti koje se odnose na zaštitu ljudskih prava na teritoriji Kosova i Metohije.
Ambasador Bakradze izrazio je zadovoljstvo zbog napretka Srbije u procesu evropskih integracija i ocenio da bi unapređenju bilateralnih odnosa Srbije i Gruzije u značajnoj meri doprinela razmena poseta poslaničkih grupa prijateljstva. Sagovornici su takođe razmotrili mogućnosti ukidanja diplomatskih i službenih viza za građane Srbije koji putuju u Gruziju.