7. decembar 2022. Šef Stalne delegacije Narodne skupštine, predsednik PGP sa Crnom Gorom i potpredsednik PS CES mr Igor Bečić

7. decembar 2022. Šef Stalne delegacije Narodne skupštine, predsednik PGP sa Crnom Gorom i potpredsednik PS CES mr Igor Bečić

Sreda, 7. decembar 2022.

Susret mr Igora Bečića sa predsednicom Skupštine Crne Gore Danijelom Đurović na marginama 60. Generalne skupštine PS CES

Šef Stalne delegacije NS RS, predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva sa Crnom Gorom i potpredsednik Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje mr Igor Bečić sastao se danas sa predsednicom Skupštine Crne Gore Danijelom Đurović u okviru 60. Generalne skupštine PS CES.


Bečić je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa predsednicom Skupštine Crne Gore Danijelom Đurović i predsedavajućom Parlamentarnom skupštinom Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, ubrzo nakon njene prve posete Beogradu na funkciji predsednice parlamenta.

Sagovornici su se složili da su bilateralni odnosi dve zemlje stabilni i dobri. Tokom susreta su razgovarali i o budućim aktivnostima na parlamentarnom nivou u vidu saradnje parlamentarnih Odbora i poslaničkih grupa prijateljstva, a uzimajući u obzir dosadašnja pozitivna iskustva.

Predsednica Đurović je istakla da je ovaj susret bio dobra prilika da se otvore nove teme i kanali komunikacije, kao i da se razmotre prilike za proširenje saradnje. Takođe se zahvalila predsedniku PGP sa Crnom Gorom Igoru Bečiću na kontinuiranoj saradnji parlamenata Srbije i Crne Gore.

Ističući značaj evropskih integracija, mr Bečić je naveo da se Srbija susreće sa pritiscima koji nisu bili svojstveni drugim zemljama na njihovom evropskom putu. Sagovornici su zaključili da je značajna dalja razmena iskustava i međusobna podrška na putu ka EU, ali su istakli i važnost regionalne saradnje.

Sagovornici su se složili da u trenutnim okolnostima šire povezivanje i koncept regionalnog udruživanja suštinski doprinose osmišljavanju zajedničkih rešenja na globalne izazove, kao i da su važni svi mehanizmi koji podstiču saradnju, jer samo tako možemo da pokušavamo da se bolje razumemo. Takva jedna inicijativa je našla svoj izraz kroz inicijativu „Otvoreni Balkan“ – a koja zajedničkom saradnjom u regionu podstiče dalji razvoj i podiže životni standard naših građana.

Na kraju, predsednica Đurović je uputila pohvale Republici Srbiji na organizaciji 60. Generalne skupštine PS CES, posebno u kontekstu globalne situacije i činjenice da su na zasedanju prisutne sve članice PS CES.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
subota, 28. januar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja