4. mart 2020. Susret članova Parlamentarnog odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU–Srbija sa parlamentarnom delegacijom iz Republike Srpske

4. mart 2020. Susret članova Parlamentarnog odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU–Srbija sa parlamentarnom delegacijom iz Republike Srpske

Sreda, 4. mart 2020.

Susret članova Parlamentarnog odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU–Srbija sa parlamentarnom delegacijom iz Republike Srpske

Članovi delegacije Narodne skupštine u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU–Srbija (POSP) razgovarali su u Narodnoj skupštini sa delegacijom Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske, koja boravi u poseti Republici Srbiji.


Predsedavajući Parlamentarnog odbora dr Vladimir Orlić predstavio je sagovornicima delokrug rada POSP-a, ističući njegovo značajno mesto u procesu evropskih integracija, imajući u vidu da su njegovi članovi prvi neposredni sagovornici Evropskog parlamenta ispred Narodne skupštine. „Dajemo doprinos svim poslovima u Narodnoj skupštini koji se tiču evropskih integracija“, naglasio je dr Vladimir Orlić. On je dodao i da je Srbija od 35 pregovarački poglavlja otvorila 18, kao i da je spremna za otvaranje još pet novih poglavlja.

Nadležnosti i način rada Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju predstavio je predsednik Odbora Igor Crnadak, ističući da se trenutno radi na intenzivnijoj saradnji sa ostalim odborima koji imaju iste nadležnosti u BiH, radi usvajanja zakona usklađenih sa evropskim zakonodavstvom. On je predstavio i aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini i perspektive za sticanje statusa kandidata za članstvo u EU.

Sagovornici su se složili i da je izuzetno bitno održavati stalnu komunikaciju sa građanima po pitanju važnosti evropskih integracija i njihovog uticaja na život građana.

Na sastanku je bilo reči i o Međustranačkom dijalogu uz posredovanje Evropskog parlamenta koji je vođen u Narodnoj skupštini i njegovim rezultatima, koji su doprineli dodatnom unapređenju izbornih uslova u Srbiji.

Sastanku su prisustvovali i članovi POSP Dubravka Filipovski i Marijan Rističević.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
subota, 2. jul
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja