11. april 2013. Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Izraelom Borislav Stefanović i ambasador Izraela u Srbiji Nj.E. Jozef Levi

11. april 2013. Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Izraelom Borislav Stefanović i ambasador Izraela u Srbiji Nj.E. Jozef Levi

Četvrtak, 11. april 2013.

Susret članova PGP sa Izraelom i amabasadora Izraela u Srbiji

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Izraelom Borislav Stefanović i članovi Grupe razgovarali su danas u Domu Narodne skupštine sa ambasadorom Izraela u Srbiji Nj.E. Jozefom Levijem.


U razgovoru je posebna pažnja bila posvećena nedavnom pojavljivanju ekstremističkih, antisemitskih plakata u Beogradu, povodom kojih su razmenjena mišljenja i dogovoreno preduzimanje konkretnih zajedničkih akcija u borbi protiv antisemitizma u Srbiji.

Borislav Stefanović je, u ime Poslaničke grupe prijateljstva i u ime poslanika Narodne skupštine, najoštrije osudio pojavu antisemitskih plakata koji su, kako je naveo, izazvali veliku zabrinutost, kako u javnosti tako i u Narodnoj skupštini. Stefanović je istakao da Srbiju i Izrael vezuju tradicionalno dobri i prijateljski odnosi koji, ni na koji način, ne smeju da budu narušeni nedavnim događajima.

Ambasador Levi zahvalio se članovima Poslaničke grupe prijateljstva na angažovanju i radu u ovoj Grupi, ocenivši da između srpskog i jevrejskog naroda postoje snažne istorijske veze, s obzirom da su oba naroda tokom ratova na našem tlu doživljavala istu sudbinu i stradanje. Ambasador Levi izneo je uverenje da, i pored pojava antisemitizma u našoj zemlji, Srbija nije antisemitsko društvo i takođe osudio delovanje rasističkih organizacija u Srbiji, koje je, kako je naveo, usmereno podjednako i protiv srpskog i protiv jevrejskog naroda.

Članovi Poslaničke grupe prijateljstva bili su zajedničkog stava da antisemitizmu nije mesto u Srbiji i da je potrebna odlučna borba države protiv ove pojave.

Na sastanku je zajednički konstatovano da je neophodno preduzimanje konkretnih koraka i to da se počinioci što pre privedu pravdi, da se zabrani štampanje i promet knjiga i svih publikacija sa antisemitskim sadržajem, da se zabrani rad ekstremističkih organizacija, kao i da se u obrazovnom sistemu Srbije prezentuju sadržaji koji bi generacije učenika upoznale sa holokaustom i istorijskim činjenicama vezanim za stradanje srpskog i jevrejskog naroda.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
nedelja, 22. maj
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja