20. februar 2020. Polaganje zakletve sudija i zamenika javnih tužilaca izabranih na sednici Dvadeset trećeg vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

20. februar 2020. Polaganje zakletve sudija i zamenika javnih tužilaca izabranih na sednici Dvadeset trećeg vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

Četvrtak, 20. februar 2020.

Sudije položile zakletvu u Narodnoj skupštini

Sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju u osnovnim sudovima, privrednim sudovima i Upravnom sudu, kao i zamenici javnih tužilaca položili su zakletvu u Narodnoj skupštini pred predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.


Zakletvu su položili sudije i zamenici javnih tužilaca koji su na te funkcije izabrani na sednici Dvadeset trećeg vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu, održanoj 13. februara 2020. godine.

Sudije koje su položile zakletvu obavljaće sudijsku funkciju u Prvom i Trećem osnovnom sudu u Beogradu, u osnovnim sudovima u Pirotu i Lebanu, u privrednim sudovima u Beogradu, Valjevu, Leskovcu, Požarevcu, Somboru, Užicu, Čačku, Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu i Kragujevcu, kao i u Upravnom sudu.

Gojković je čestitala novoizabranim sudijama, izrazivši uverenje da će suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, kao i da će, sudeći po svojoj savesti, obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i time doprineti ugledu sudijske funkcije u Republici Srbiji.
„Verujem da ćete tokom mandata pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa i unapređenja vladavine prava u celini“, poručila je Gojković novoizabranim sudijama.

Zakletvu su položili i zamenici javnih tužilaca u Prvom, Drugom i Trećem javnom tužilaštvu u Beogradu, Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, kao i osnovnim javnim tužilaštvima u Aranđelovcu, Pančevu, Smederevu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu, Novom Pazaru, Užicu, Nišu i Prokuplju.

Gojković je i izabranim zamenicima javnih tužilaca poželela uspeh u radu i izrazila uverenje da će, radeći po svojoj savesti i u skladu sa Ustavom i zakonom, obezbediti poštovanje zakona i doprineti ugledu tužilačke funkcije u Republici Srbiji.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
nedelja, 29. januar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja