Petak, 5. jun 2015.

Stalna delegacija Narodne skupštine u PS CES na prolećnom zasedanju u Moldaviji

Stalna delegacija Narodne skupštine u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje (PS CES) učestvovaće na 45. redovnom zasedanju Generalne skupštine ove organizacije, koja se održava u Kišinjevu, Republika Moldavija, od 8. do 10. juna 2015. godine.


Domaćin prolećnog zasedanja PS CES je Parlament Republike Moldavije, a generalna debata Plenarne sednice biće posvećena temi „Doprinos parlamenata primeni ekonomske agende CES 2012 – trenutna situacija i buduće perspektive.“

Delegaciju Narodne skupštine na 45.redovnom zasedanju Generalne skupštine PS CES predvodi šef stalne delegacije, potpredsednik Narodne skupštine Igor Bečić, a u delegaciji biće i članovi Zoltan Pek, Miletić Mihajlović i Bojan Kostreš.

Na dnevnom redu Generalne skupštine biće razmatran Predlog deklaracije u vezi sa jačanjem statusa Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje, kao i izveštaji u okviru tri stalna odbora: Nacrt izveštaja „Osnovna načela izbornog zakonodavstva u državama članicama CES: Sličnosti i razlike“ Odbora za pravna i politička pitanja, Nacrt izveštaja „Uloga sporta u unapređenju rasta, zapošljavanja i socijalne kohezije u regionu CES“ Odbora za kulturu, obrazovanje i socijalna pitanja i Nacrt izveštaja „Uloga novih tehnologija za razvoj i jačanje informacionog društva u državama članicama CES“ Odbora za ekonomska, trgovinska, tehnološka i ekološka pitanja.

Član naše delegacije Zoltan Pek predstaviće Nacrt izveštaja „Uloga sporta u unapređenju rasta, zapošljavanja i socijalne kohezije u regionu CES“, kao izvestilac Odbora za kulturu, obrazovanje i socijalna pitanja PS CES.

Na dnevnom redu Generalne skupštine biće i izbori za potpredsednike PS CES i potpredsednika PS CES za finansijska pitanja, kao i izbori za zamenika generalnog sekretara PS CES za interparlamentarne odnose i protokol.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2