Petak, 20. april 2012.

Stalna delegacija Narodne skupštine na prolećnom zasedanju PSSE

Stalna delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) učestvovaće na drugom redovnom zasedanju ove organizacije, koje se održava od 23. do 27. aprila u Strazburu.


PSSE će na ovom zasedanju raspravljati, između ostalog, i o posledicama Arapskog proleća, a na dnevnom redu će se naći i zahtev za raspravu po hitnoj proceduri o trenutnoj situaciji u Siriji.

Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope obratitiće se ministar spoljnih poslova Maroka, a predviđeno je održavanje rasprave o izveštaju „Jednakost između žena i muškaraca: preduslov za uspeh Arapskog proleća“.

Parlamentarna skupština će razmatrati takođe izveštaj o odgovornosti za izgubljene živote u Sredozemnom moru, koji predstavlja rezultat devetomesečne istrage o smrti 63 izbeglice iz Libije. Poslanicima će se obratiti ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine i britanski ministar za Evropu koji će predstaviti rezultate rada Saveta Evrope tokom predsedavanja Ujedinjenog kraljevstva.

Delegacija Narodne skupštine će biti u sledećem u sastavu: prof. dr Dragoljub Mićunović, šef delegacije, Nataša Vučković, Dragan Todorović, Miloš Jevtić i Željko Ivanji.