Petak, 22. jun 2007.

Stalna delegacija Narodne skupštine učestvovaće na junskom zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope

Stalna delegacija Narodne skupštine Republike Srbije učestvovaće na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u Strazburu od 25. do 29. juna ove godine.Stalna delegacija Narodne skupštine Republike Srbije učestvovaće na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u Strazburu od 25. do 29. juna ove godine. Nakon izbora novih članova i njihovih zamenika od strane Narodne skupštine, u Strazbur će putovati Miloš Aligrudić, šef stalne delegacije, Tomislav Nikolić, Dragan Todorović, Donka Banović, Dragoljub Mićunović, Miloš Jevtić, Nataša Vučković, Vjerica Radeta, Nataša Jovanović, Željko Ivanji, Miloljub Albijanić i Ivica Dačić.

Na dnevnom redu junskog zasedanja PS Saveta Evrope, pored ostalog, biće debata posvećena međukulturnom i međureligijskom dijalogu, izveštaj o tajnim zatvorima CIE u Poljskoj i Rumuniji, kao i rasprave o borbi protiv antisemitizma u Evropi i Evro-mediteranskoj poljoprivrednoj i ruralnoj politici. Od tema posebno značajnih za našu zemlju, na dnevnom redu će se naći Izveštaj o položaju izbeglica i interno raseljenih lica u Jugoistočnoj Evropi i debata o suđenju za krivična dela u nadležnosti Međunarodnog krivičnog tribunala u Hagu.

Tokom zasedanja, poslanicima Parlamentarne skupštine Saveta Evrope obratiće se kancelar Austrije Alfred Guzenbauer i predsednik Evropskog paralamenta Hans-Gert Petering. U okviru debate o suđenju za krivična dela u nadležnosti Međunarodnog krivičnog tribunala u Hagu očekuje se izjava Karle del Ponte, glavne tužiteljice Tribunala u Hagu.

U četvrtak, 28. juna, poslanicima Parlamentarne skupštine Saveta Evrope obratiće se, u svojstvu predsedavajućeg Komiteta ministara Saveta Evrope, ministar spoljnih poslova Republike Srbije Vuk Jeremić.

Tokom zasedanja Parlamentarne skupštine biće predstavljena i prigodna markica JP PTT saobraćaja „Srbija“, izdata u čast predsedavanja Republike Srbije Komitetom ministara Saveta Evrope.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
četvrtak, 24. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja