26. februar 2016. Sedmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini

26. februar 2016. Sedmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini

Petak, 26. februar 2016.

Sedmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je, na zahtev 195 narodnih poslanika, Sedmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godine, za petak, 26. februar 2016. godine, sa početkom u 17 časova.


U zahtevu za održavanje Sedmog vanrednog zasedanja utvrđen je dnevni red sa tri tačke i to:

1. Predlog zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, koji je podnela Vlada;

2. Predlog zakona o opštem upravnom postupku, koji je podnela Vlada i

3. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije, koji je podneo narodni poslanik Branislav Blažić.

Narodna skupština prihvatila je predlog narodnog poslanika mr Igora Bečića da se obavi zajednički načelni pretres o svim tačkama dnevnog reda zasedanja.

Narodna skupština započela je zajednički načelni pretres o Predlogu zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, Predlogu zakona o opštem upravnom postupku i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije.

U ime predlagača, predloge zakona obrazložila je potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave dr Kori Udovički.

Do kraja dana, Narodna skupština obavila je zajednički načelni pretres o svim tačkama dnevnog reda zasedanja.

Drugog dana rada, 28. februara, Narodna skupština obavila je raspravu u pojedinostima o Predlogu zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, Predlogu zakona o opštem upravnom postupku i o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu, u načelu i u pojedinostima, o svim tačkama dnevnog reda zasedanja, predsedavajući sednici, potpredsednik Narodne skupštine mr Igor Bečić odredio je ponedeljak, 29. februar, sa početkom u 12.00 časova, kao Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda Sedmog vanrednog zasedanja Narodne skupšine Republike Srbije u 2016. godini.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje Narodna skupština usvojila je većinom glasova narodnih poslanika Predlog zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, Predlog zakona o opštem upravnom postupku i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije.

U Danu za glasanje Narodna skupština odlučivala je i o povredama Poslovnika na koje su ukazivali narodni poslanici tokom zasedanja i odlučila da ni u jednom slučaju Poslovnik nije bio povređen.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković zaključila je Sedmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
subota, 30. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja