29. jul 2014. Sedmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2014. godini

29. jul 2014. Sedmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2014. godini

Utorak, 29. jul 2014.

Sedmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2014. godini

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je na zahtev Vlade Republike Srbije Sedmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2014. godini, za utorak 29. jul 2014. godine, sa početkom u 10 časova.


U zahtevu za održavanje Sedmog vanrednog zasedanja utvrđen je dnevni red sa šest tačaka:

1. Predlog zakona o privatizaciji, koji je podnela Vlada,

2. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju, koji je podnela Vlada,

3. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre, koji je podnela Vlada,

4. Predlog zakona o javnom informisanju i medijima, koji je podnela Vlada,

5. Predlog zakona o elektronskim medijima, koji je podnela Vlada i

6. Predlog zakona o javnim medijskim servisima, koji je podnela Vlada.

Pre prelaska na rad, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Olgica Batić, Riza Halimi, Nada Lazić, Dubravka Filipovski, Gordana Čomić i dr Slobodan Gvozdenović zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Narodna skupština prihvatila je predlog narodnog poslanika Katarine Rakić da se obavi zajednički načelni pretres o Predlogu zakona o privatizaciji, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre, kao i zajednički načelni pretres o Predlogu zakona o javnom informisanju i medijima, Predlogu zakona o elektronskim medijima i Predlogu zakona o javnim medijskim servisima.

Narodna skupština započela je zajednički načelni pretres o predlozima zakona iz tačaka 1, 2. i 3. dnevnog reda, koje je obrazložio ministar privrede dr Dušan Vujović.

Narodna skupština je, na predlog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, konstatovala prestanak mandata pre isteka vremena na koje je izabrana, narodnoj poslanici Miljani Zindović, danom podnošenja ostavke.

Do kraja dana, Narodna skupština je vodila i zaključila zajednički načelni pretres o predlozima zakona iz tačaka 1, 2. i 3. dnevnog reda zasedanja, odnosno o Predlogu zakona o privatizaciji, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre.

Drugog dana rada, 30. jula, Narodna skupština započela je zajednički načelni pretres o Predlogu zakona o javnom informisanju i medijima, Predlogu zakona o elektronskim medijima i Predlogu zakona o javnim medijskim servisima.

Predložene zakone, u ime predlagača, obrazložio je ministar kulture i informisanja, Ivan Tasovac.

U popodnevno delu rada, Narodna skupština je vodila i zaključila zajednički načelni pretres o predlozima zakona dnevnog reda po tačkama 4, 5. i 6.

Trećeg dana rada, 31. jula, Narodna skupština započela je pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o privatizaciji.

Pre prelaska na rad, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici dr Muamer Bačevac, Marko Đurišić, Jelena Mijatović, Riza Halimi i Jovana Jovanović zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Narodna skupština je, na osnovu Odluke Republičke izborne komisije i na predlog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, konstatovala potvrđivanje mandata narodnim poslanicima Gordani Topić i Đorđu Čabarkapi, izabranim sa Izborne liste IVICA DAČIĆ - "Socijalistička partija Srbije (SPS), Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), Jedinstvena Srbija (JS)". Novoizabarni narodni poslanici zatim su položili zakletvu.

U popodnevnom delu rada, nakon što su članovi Vlade odgovarali na poslanička pitanja u vremenu od 16 do 19 časova, Narodna skupština je nastavila i zaključila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o privatizaciji. Narodna skupština je obavila i pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju.

Četvrtog dana rada, 1. avgusta, Narodna skupština započela je pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o javnom informisanju i medijima.
Nakon završenog pretresa u pojedinostima o Predlogu zakona o javnom informisanju i medijima, Narodna skupština je u nastavku rada započela i završila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o elektronskim medijima i Predlogu zakona o javnim medijskim servisima.
Pošto je Narodna skupština završila sa raspravom po svim tačkama dnevnog reda, potpredsednik Narodne skupštine mr Igor Bečić odredio je subotu, 2. avgust 2014. godine, sa početkom u 9 časova, kao Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda Sedmog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2014. godini.

Dan za glasanje


U Danu za glasanje, 2. avgusta, Narodna skupština usvojila je, većinom glasova narodnih poslanika Predlog zakona o privatizaciji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre.
U Danu za glasanje, Narodna skupština usvojila je i Predlog zakona o javnom informisanju i medijima, Predlog zakona o elektronskim medijima i Predlog zakona o javnim medijskim servisima.
Narodna skupština je u Danu za glasanje odlučivala o povredama Poslovnika, na koje su ukazivali narodni poslanici tokom zasedanja, i odlučila da ni u jednom slučaju odredbe Poslovnika nisu bile povređene.
Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković zaključila je sednicu Sedmog vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2014. godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
nedelja, 28. novembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja