Četvrtak, 1. mart 2012.

Sedamdeset prva sednica Odbora za nauku i tehnološki razvoj

Na sednici Odbora za nauku i tehnološki razvoj, održanoj 1. marta, razmotrena je Informacija o saradnji Privredne komore Srbije i naučnih instituta.


Potpredsednica Privredne komore Srbije Vidosava Džagić naglasila je važnost ove teme za naše društvo i ekonomiju, imajući u vidu da naučne i tehnološke inovacije predstavljaju osnovu za povećanje konkurentnosti privrede. Istakla je da PKS intenzivno radi na tome da se poveća inovativnost domaće privrede i na boljem povezivanju nauke i privrede. U cilju boljeg povezivanja privrede sa fakultetima, Privredna komora Srbije potpisala je 25 sporazuma o saradnji sa fakultetima.
Značajna aktivnost Privredne komore Srbije jeste i međunarodna promocija tehnoloških inovacija, navela je Džagić.
Sekretarka Odbora za tehnološke inovacije Privredne komore Srbije Danica Mićanović predstavila je aktivnosti PKS na polju unapređenja primene naučnih i tehnoloških inovacija u domaćoj privredi, koje su već doprinele povećanju njene konkurentnosti.
U nastavku sednice, članovi Odbora i predstavnice Privredene komore Srbije razgovarali su o pojedinim zakonskim rešenjima u oblasti privrede, o ulozi PKS u zaštiti prava intelektualne svojine i o neophodnosti većeg ulaganja države u nauku. Članovi Odbora posebno su ukazali na potrebu da se naučne i tehnološke inovacije više primenjuju u privredi i time unapredi njena konkurentnost.
Sednici je predsedavao predsednik Odbora Srboljub Živanović.


Odbori vezani za ovu aktivnostPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
četvrtak, 24. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja