Petak, 19. novembar 2010.

Sazvana Peta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2010. godini

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije prof. dr Slavica Đukić-Dejanović sazvala je Petu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2010. godini za utorak, 23. novembar 2010. godine, sa početkom u 14,00 časova.Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije prof. dr Slavica Đukić-Dejanović sazvala je Petu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2010. godini za utorak, 23. novembar 2010. godine, sa početkom u 14,00 časova.

Predsednica Narodne skupštine predložila je da se na ovoj sednici razmatra 13 tačaka dnevnog reda.

Prva tačka je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2010. godinu, sa predlozima odluka o davanju saglasnosti na izmene i dopune finansijskih planova za 2010. godinu:

1) Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje,

2) Nacionalne službe za zapošljavanje.

Na dnevnom redu su i: Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bankama, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju i likvidaciji banaka i društava za osiguranje, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za osiguranje depozita i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

Pored toga, na dnevnom redu je Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Export Development Canada po zaduženju RTB Bor– Grupe rudarsko-topioničarskog basena Bor d.o.o. u restrukturiranju, kao i šest predloga zakona o potvrđivanju: Ugovora o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za Projekat most Zemun – Borča sa pripadajućim saobraćajnicama, između Vlade Republike Srbije kao zajmoprimca i kineske Export-Import banke kao zajmodavca, Ugovora o garanciji (EPS Projekat za brojila) između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj, Ugovora o garanciji (Železnice Srbije: Koridor X) između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj, Ugovora o garanciji (Obilaznica oko Beograda/B) između Republike Srbije i Evropske investicione banke i Sporazuma o slobodnoj trgovini između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Kazahstan.

Sve predloge zakona podnela je Vlada Republike Srbije.


Za ovu sednicu, predloženo je da se Narodna skpština izjasni i o Predlogu odluke o izmenama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa G17 PLUS.

Sednica će se održati u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, Trg Nikole Pašića 13.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
nedelja, 27. novembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja