Ponedeljak, 29. oktobar 2007.

Sastanak predstavnika Poslaničke grupe SRS i palestinske delegacije

Potpredsednici Narodne skupštine Srbije Nataša Jovanović i Božidar Delić, sa narodnim poslanicima Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Amjadom Migatijem, Tomislavom Ljubenovićem, Marinom Toman i Goranom Cvetanovićem, primili su danas delegaciju opštine Al-Ram iz Jerusalima, koju je predvodio Sarhan Salajmeh.Potpredsednici Narodne skupštine Srbije Nataša Jovanović i Božidar Delić, sa narodnim poslanicima Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Amjadom Migatijem, Tomislavom Ljubenovićem, Marinom Toman i Goranom Cvetanovićem, primili su danas delegaciju opštine Al-Ram iz Jerusalima, koju je predvodio Sarhan Salajmeh. Razgovoru je prisustvovao ambasador Palestine u Beogradu Mohamed Habhan.

Sagovornici su se uzajamno informisali o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i Palestini i o nekim sličnim problemima sa kojima se dva naroda susreću kako na unutrašnjem, tako i na spoljnopolitičkom planu.

Predstavnici palestinske delegacije ukazali su na nepoštovanje osnovnih ljudskih prava od strane izraelske države, izraženog posle podizanja zida koji deli Jerusalim na dva dela, 2000. godine. Po njihovoj oceni, produbljuje se jaz između dva naroda i blokiraju se pregovori koji bi trebalo do dovedu do mirnog i pravednog rešenja izraelsko-palestinskog spora. Grad Jerusalim, u kome se nalaze najveće svetinje hrišćana, muslimana i Jevreja, po mišljenju palestinskih gostiju, predstavlja svetsku tekovinu i treba da pripada svima.

Potpredsednica Narodne skupštine Nataša Jovanović je posebno naglasila da je rešavanje pitanja Kosova i Metohije sudbinsko za državu i narod i da je Srbija spremna da ponudi albanskoj strani najviši stepen autonomije.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3