22. mart 2021. Predsednica Poslaničke grupe prijateljstva sa UAE Jelena Žarić Kovačević i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata Nj.E. Mubrak Al Deheri

22. mart 2021. Predsednica Poslaničke grupe prijateljstva sa UAE Jelena Žarić Kovačević i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata Nj.E. Mubrak Al Deheri

Ponedeljak, 22. mart 2021.

Sastanak predsednice Poslaničke grupe prijateljstva sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i ambasadora UAE

Predsednica Poslaničke grupe prijateljstva sa UAE Jelena Žarić Kovačević primila je danas, u Domu Narodne skupštine ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Nj.E. Mubraka Al Deherija sa kojim je razgovarala o odličnim sveukupnim bilateralnim odnosima kao i o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji koja je zahvatila ceo svet.


Na početku sastanka, predsednica PGP je upoznala ambasadora sa podatkom da PGP sa UAE čini 71 narodni poslanik, što je znatno veći broj u odnosu na prethodni saziv, što dodatno govori da su narodni poslanici prepoznali dobru saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Jelena Žarić Kovačević je izrazila zadovoljstvo na uspešno organizovanoj poseti predsednika Vučića UAE i zahvalila se na medicinskoj pomoći te zemlje u borbi protiv Kovida 19. Takođe, ukazala je na predstojeći zajednički projekat koji se odnosi na izgradnju fabrike i proizvodnje Sinopharm vakcine u Srbiji.

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata Nj.E. Mubrak Al Deheri je čestitao Jeleni Žarić Kovačević na novom sazivu i na njenom imenovanju za predsednicu PGP sa UAE i ukazao na odličnu sveukupnu saradnju dve zemlje. Naročito je pohvalio Vladu i čitavo rukovodstvo Republike Srbije na uspešno sprovedenoj vakcinaciji i imunizaciji, dodavši da je Srbija prepoznata kao stub stabilnosti u regionu, upravo zbog toga i izabrana da se u njoj proizvodi Sinopharm vakcina.

Sagovornici su razgovarali o predstojećem onlajn sastanku koji će se održati 24. marta, preko Zoom platforme. Tom prilikom članovi poslaničkih grupa prijateljstava oba parlamenta će imati priliku da se upoznaju, uspostave početak dijaloga i da razmene mišljenja i iskustva na razne parlamentarne teme. Takođe razgovarali su i o značajnim projektima koje su UAE kao investitori implementirali u Srbiju, naročito na nivou lokalnih zajednica.

Predsednica PGP se osvrnula na humanitarni projekat od strane UAE, na realizovanu adaptaciju škole u Niškoj Banji, a ambasador je izrazio zadovoljstvo što je u Raškoj otvorena fabrika tekstila koja zapošljava preko 400 radnika.

Ambasador je zaključio da je saradnja dve zemlje na visokom nivou, da postoji prostor za još intenzivnijom saradnjom. Istakao je da su UAE spremni da ulažu u Srbiju, da se zalažu za bolju budućnost i životni standard srpskog naroda.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
utorak, 17. maj
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja