10. jul 2014. Predsednica Narodne skupštine u razgovoru sa poslanikom nemačkog Bundestaga

10. jul 2014. Predsednica Narodne skupštine u razgovoru sa poslanikom nemačkog Bundestaga

Četvrtak, 10. jul 2014.

Sastanak predsednice Narodne skupštine sa poslanikom nemačkog Bundestaga

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković razgovarala je danas sa poslanikom nemačkog Bundestaga Andreasom Šokenhofom, koji se nalazi u poseti Srbiji.


Šokenhof je naglasio značaj uloge parlamenata u evropskim integracija i podvukao značaj međuparlamentarne saradnje, posebno u okviru reformskih procesa.
Šokenhof je rekao da su predstavnici Bundestaga, koji ima značajnu ulogu u proširenju Evropske unije, posetili Srbiju kako bi pokazali da je saradnja važna ne samo pred krupne odluke, već i tokom čitavog procesa evrointegracija.
Gojković je rekla da parlament očekuje mnogo posla tokom leta kada je planirano donošenje reformskih zakona i da je Narodna skupština spremna da isprati dinamiku Vlade Srbije.
Ona je izrazila zadovoljstvo zbog intenzivnih kontakata između dve zemlje na najvišem nivou i istakla značaj međuparlamentarne saradnje.
Sastanku su prisustvovali i spoljnopolitički savetnik poslaničkog kluba CDU/CSU Hans Joakim Falenski, direktor fondacije „Konrad Adenauer“ u Srbiji Henri Bone i šef Poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić.