29. maj 2014. Predsednica Narodne skupštine i predsednik Republike Slovenije

29. maj 2014. Predsednica Narodne skupštine i predsednik Republike Slovenije

Četvrtak, 29. maj 2014.

Sastanak predsednice Narodne skupštine i predsednika Republike Slovenije

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković primila je predsednika Republike Slovenije Boruta Pahora, koji se nalazi u poseti Srbiji.


Gojković je izrazila zadovoljstvo zbog posete Pahora Srbiji i Narodnoj skupštini ubrzo nakon konstituisanja parlamenta i formiranja vlade i navela da na tu posetu gleda kao na podršku reformama koje su pred Srbijom i procesu evrointegracija zemlje.
Predsednica Narodne skupštine zahvalila se Pahoru i na velikoj i brzoj pomoći koju je Slovenija uputila našoj zemlji koju su pogodile poplave, a čije su posledice velikih razmera.
„Znamo da ste nam prijatelji, jer se prijatelji pokazuju u nevolji“, rekla je Gojković.
Pahor je rekao da mu je čast što je došao u Narodnu skupštinu i što ima priliku da se obrati i narodnim poslanicima ističući da zna koliko je važna uloga parlamenta, posebno u procesu evrointegracija i kvalitetne harmonizacije sa propisima Evropske unije s obzirom da ima parlametarno iskustvo i da je bio na čelu parlamenta.
Gojković je predsednika Republike Slovenije upoznala sa sastavom i radom Narodne skupštine i navela da je Srbiji svakako značajno iskustvo Slovenije i njenog zakonodavnog tela na putu ka Evropskoj uniji.
Pahor je podsetio da je reč o prvoj poseti predsednika Slovenije Srbiji od 1991. godine i naveo da to pokazuje da nije uvek bilo jednostavno dostići visoki nivo saradnje i poverenja, ali da se današnjom posetom otvara novo poglavlje u odnosima dve države.
U delegaciji predsednika Slovenije bili su i ministar odbrane Roman Jaki i ministar finansija Uroš Čufer, a u delegaciji Narodne skupštine predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Marija Obradović i predsednica Poslaničke grupe prijateljstva sa Slovenijom Biljana Ilić Stošić.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1