Četvrtak, 21. jun 2007.

Sastanak Predsednika Narodne skupštine sa predstavnicima Evropske agencije za rekonstrukciju

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Oliver Dulić sastao se danas sa predstavnicima EAP-a (Evropske agencije za rekonstrukciju), koje je predvodio direktor Agencije Deniel Džuliaris.Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Oliver Dulić sastao se danas sa predstavnicima EAP-a (Evropske agencije za rekonstrukciju), koje je predvodio direktor Agencije Deniel Džuliaris. U razgovoru o nastavku realizacije projekta i započetih aktivnosti učestvovao je i predsednik Odbora za evropske integracije, narodni poslanik Miloš Jevtić.

Predsednik Dulić upoznao je sagovornike sa prioritetima u radu Narodne skupštine i potrebi da se dalje jačaju administrativni kapaciteti Parlamenta, posebno kad je reč o stručnoj pomoći u radu skupštinskih odbora. Ocenio je da je to važan preduslov za efikasniji rad, ubrzanje procedure donošenja zakona i bržu harmonizaciju našeg zakonodavstva. Podrška i pomoć ove Agencije može značajno doprineti podizanju ukupnog nivoa parlamentarizma u našoj zemlji, rekao je Dulić i zato je dobro da se produži realizacija projekta.

Predsednik Odbora za evropske integracije Miloš Jevtić osvrnuo se na dosadašnju saradnju Skupštine i Evropske agencije za rekonstrukciju. Podržao je program podrške za unapređenje rada Narodne skupštine i posebno izdvojio dva segmenta u u okviru projekta koja se odnose na finansijsku podršku grupi za harmonizaciju propisa koja postoji u okviru Odbora za evropske integracije i

stažistima u Narodnoj skupštini.

Direktor Agencije Džuliaris interesovao se za profil zaposlenih u Narodnoj skupštini i podržao ideju da se pruži podrška zaposlenima koji će raditi na usklađivanju zakona sa propisima Evropske unije i standardima Saveta Evrope, jer će to biti veoma značajna aktivnost Skupštine u narednom periodu.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
nedelja, 24. oktobar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja