Četvrtak, 14. decembar 2017.

Saopštenje predsednice i potpredsednika povodom zatamnjenja sajta Otvoreni parlament

Zatečeni smo postupanjem nevladine organizacije CRTA i odlukom da zatamni navodno informativni sajt „Otvoreni parlament“, koji je svoja sopstvena vrata zatvorio za javnost Srbije, fingirajući protest, a zapravo sprovodeći očiglednu političku agendu.


Ovaj sajt, da ne bi bilo zabune, morao bi da bude informativnog karaktera ne samo po imenu i odredbama Memoranduma o saradnji sa Narodnom skupštinom, koji obavezuje na poštovanje načela transparentnosti, odgovornosti i nezavisnosti, već i po zamašnim sredstvima koje prima, valjda, da bi bio na usluzi građanima i parlamentarizmu u Srbiji, a ne pojedinačnim interesima i jasno proizvoljnoj, obmanjujućoj i pristrasnoj proceni o parlamentarnim procedurama, pravima i obavezama.

Međutim, ono što je i za ovaj tip kvazi-političke igre u Srbiji čudno, je ovako jasno zastupanje politikantskih interesa pod oreolom „moralne brige“ za demokratiju i njene vrednosti.

Pozivamo sve aktere, bili oni registrovani politički subjekti ili ne, da u interesu građana Srbije, demokratije i istine, za koje tvrde da se zalažu, u svom delovanju i procenama poštuju makar slovo zakona, procedura i sporazuma, ako već ne i njihov duh.

Takođe, pozivamo nevladinu organizaciju CRTA da se kandiduje na narednim parlamentarnim izborima i proveri svoju „političku“ platformu, umesto što pokušava da građane Srbije dovede u zabludu.

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković

Potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić

Potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković

Potpredsednik Narodne skupštine Đorđe MilićevićPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2