Petak, 30. novembar 2007.

Razgovor o podršci obrazovanju siromašne dece

Delegacija Narodne skupštine u kojoj su bile Donka Banović, Snežana Stojanović-Plavšić, Elvira Kovač i Tatjana Paskaš razgovarala je danas sa predstavnicom Vlade Mađarske zaduženom za realizaciju Programa podrške obrazovanju siromašne dece Agneš Kende.Delegacija Narodne skupštine u kojoj su bile Donka Banović, Snežana Stojanović-Plavšić, Elvira Kovač i Tatjana Paskaš razgovarala je danas sa predstavnicom Vlade Mađarske zaduženom za realizaciju Programa podrške obrazovanju siromašne dece Agneš Kende. U razgovoru su učestvovali i predstavnici Tima potpredsednika Vlade Srbije za implementaciju Strategije za smanjenje siromaštva. Učesnici sastanka razmenili su mišljenja na temu obrazovanja siromašne dece.

Predsednica Odbora za zdravlje i porodicu Snežana Stojanović-Plavšić istakla je da su se u realizaciju Strategije za smanjenje siromaštva, koju je Vlada usvojila 2003. godine, uključili skupštinski odbori za smanjenje siromaštva, prosvetu, poljoprivedu, zdravlje i porodicu, ravnopravnost polova, lokalnu samoupravu i za rad, boračka i socijalna pitanja, kao i da se preduzimaju zajedničke aktivnosti na tom planu. Pritom je ocenila jda su promene u obrazovnom sistemu i prilagođavanje obrazovne strukture savremenim privrednim tokovima i potrebama društva ključni uslovi za smanjenje siromaštva. Takođe je naglasila da bi sistemskim merama posebno trebalo podržati obrazovanje siromašne dece.

Predstavnica mađarske Vlade Agneš Kende upoznala je narodne poslanike sa iskustvima u rešavanju problema obrazovanja siromašne dece u Mađarskoj u periodu tranzicije. Ona je istakla da se Odeljenje za ljudske resurse, koje postoji u okviru Nacionalnog razvojnog plana, posebno bavi pitanjima dece predškolskog uzrasta i njihovim uključivanjem u predškolske ustanove, bez obzira na socijalni status, kako bi se sprečile pojave diskriminicije u obrazovanju dece.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
nedelja, 5. april
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja