Sreda, 15. oktobar 2008.

Razgovor narodnih poslanika sa učenicima srednjih škola o evropskim integracijama Srbije

Predsednik i zamenik predsednika Odbora za evropske integracije, narodni poslanici Laslo Varga i Donka Banović, razgovarali su danas u Domu Narodne skupštine sa učenicima nekoliko srednjih škola iz Beograda koji učestvuju u realizaciji projekta “Zvoni za Evropu”.Predsednik i zamenik predsednika Odbora za evropske integracije, narodni poslanici Laslo Varga i Donka Banović, razgovarali su danas u Domu Narodne skupštine sa učenicima nekoliko srednjih škola iz Beograda koji učestvuju u realizaciji projekta “Zvoni za Evropu”. Reč je o projektu koji sprovodi Evropski pokret u Srbiji, u saradnji sa Fondacijom Fridrih Ebert, a čiji je cilj bolje upoznavanje mladih sa obavezama koje Srbija treba da ispuni na svom putu ka Evropskoj uniji.

Predsednik Laslo Varga upoznao je učenike sa organizacijom i radom Narodne skupštine, a posebno sa nadležnostima Odbora za evropske integracije. On je ukazao da je potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije sa EU učinjen važan korak u približavanju EU, ali da nas na tom putu očekuje još mnogo posla. Pre svega, neophodno je da parlament usvoji još oko 50 zakona iz oblasti uklađivanja domaćeg sa zakonodavstvom EU, čime će se stvoriti formalno pravni uslovi za kandidaturu naše zemlje za članstvo u EU.

Narodni poslanik Donka Banović istakla je da među političkim strankama zastupljenim u parlamentu postoji visok stepen saglasnosti da Srbija treba da bude punopravna članica EU, ali je pritom podsetila da je i sama EU u procesu reformi. Zato je za našu državu je važno da reformiše privredu i društvo i tako se pripremi za integracije, ocenila je Donka Banović.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
subota, 1. oktobar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja