Nedelja, 29. april 2018.

Prvomajska čestitka predsednika Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

Povodom međunarodnog praznika rada, Prvog maja, predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine Meho Omerović je svim zaposlenima čestitao praznik i izrazio nadu da ćemo u periodu koji je pred nama vratiti istinske vrednosti radničkog pokreta, pre svega solidarnost i ravnopravnost.


„Svet rada se promenio, ali želja za boljim položajem radnika i unapređenje njihovih prava moraju ostati stalni zadatak svih nas ukoliko želimo da gradimo pravedno društvo, društvo zadovoljnih radnika. Zaposleni se i dalje susreću sa različitim problemima kao što su mobing, zloupotreba položaja od strane poslodavca, naročito kada su žene u pitanju, zaposleni nisu uvek adekvatno nagrađeni za svoj rad.

Međutim, najveći problem je kada nema posla. Zato ohrabruje činjenica da zaposlenost u Srbiji raste i sve više naših građana dobija šansu da pokaže svoje profesionalno znanje i iskustvo, svoje radne sposobnosti i veštine i da od svog rada obezbedi svoju i egzistenciju svoje porodice. Mi imamo veoma vredne i obrazovane radnike, oni su glavna pokretačka snaga našeg ekonomskog rasta i razvoja i verujem da će se taj kvalitet i prepoznati.

Zato izražavam očekivanje da ćemo u ovoj godini promeniti zakone iz oblasti rada i dodatno unaprediti prava radnika, kao i da ćemo uspeti da nađemo ravnotežu između rada i kapitala, odnosno da će ekonomski razvoj doprineti socijalnoj pravdi i obezbediti dostojanstven rad za sve naše građane.“Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
četvrtak, 11. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja