Ponedeljak, 20. novembar 2006.

Prvi interparlamentarni sastanak Evropskog parlamenta i Narodne skupštine

Delegacija Narodne skupštine Republike Srbije otputovala je danas u Brisel gde će se 21. i 22. novembra sastati sa delegacijom Evropskog parlamenta za odnose sa zemljama jugoistočne Evrope.Delegacija Narodne skupštine Republike Srbije otputovala je danas u Brisel gde će se 21. i 22. novembra sastati sa delegacijom Evropskog parlamenta za odnose sa zemljama jugoistočne Evrope. To će biti prvi interparlamentarni sastanak organizovan između Evropskog parlamenta i Narodne skupštine, na kome će se razmeniti mišljenja o političkoj situaciji u Srbiji, našim perspektivama u procesu stabilizacije i pridruživanja i o rezultatima referenduma o novom Ustavu Republike Srbije.
Pored toga, na ovom sastanku biće reči o ostvarivanju vladavine prava u Srbiji, kao i nekim pitanjima iz oblasti pravosuđa i unutrašnjih poslova, uključujući i saradnju sa Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju. Članovi dveju delegacija razmeniće mišljenja o Kosovu i perspektivama za okončanje pregovora o njegovom konačnom statusu, kao i o ekonomskoj situaciji u našoj zemlji.

U delegaciji Narodne skupštine Republike Srbije su predsednice odbora za evropske integracije i inostrane poslove Suzana Grubješić i Gordana Čomić, kao i narodni poslanici Vuko Antonijević, Vojkan Tomić i Željko Ivanji. Ispred Vlade Srbije na sastanku će učestvovati direktorka Kancelarije za evropske integracije Tanja Miščević.
Delegaciju Evropskog parlamenta za odnose sa zemljama jugoistočne Evrope predvodiće Doris Pak.
Na kraju prvog interparlamentarnog sastanka biće usvojena zajednička izjava šefova delegacija.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2