30. septembar 2019. Predstavljeni rezultati Projekta „Uspostavljanje sistema za kontinuirano i održivo unapređenje radnih procesa u Službi Narodne skupštine“

30. septembar 2019. Predstavljeni rezultati Projekta „Uspostavljanje sistema za kontinuirano i održivo unapređenje radnih procesa u Službi Narodne skupštine“

Utorak, 1. oktobar 2019.

Predstavljeni rezultati Projekta „Uspostavljanje sistema za kontinuirano i održivo unapređenje radnih procesa u Službi Narodne skupštine“

U Domu Narodne skupštine, 30. septembra 2019. godine, predstavljeni su rezultati Projekta „Uspostavljanje sistema za kontinuirano i održivo unapređenje radnih procesa u Službi Narodne skupštine“ koji je Služba Narodne skupštine realizovala na osnovu Sporazuma o pružanju bespovratne finansijske pomoći sa Ambasadom Republike Bugarske u Republici Srbiji.


Predstavljanju rezultata Projekta prisustvovali su: predstavnici Ambasade Republike Bugarske u Republici Srbiji, ambasador Nj.E. Radko Vlajkov, Sergej Andrеev, prvi sekretar i Borjana Punceva, treći sekretar; zamenik generalnog sekretara Branko Marinković, pomoćnici generalnog sekretara Marina Šuković i Dario Kukolj, članovi Radnog tima obrazovanog radi realizacije ovog projekta, zaposleni u Službi Narodne skupštine, konsultant dr Marija Jović, vanredni profesor Fakulteta organizacionih nauka i Bojan Buhač, predstavnik Microsofta.

Zamenik generalnog sekretara Branko Marinković zahvalio se ambasadoru i Ambasadi Republike Bugarske u Republici Srbiji koja je pružanjem bespovratne finansijske pomoći i stručnom podrškom pomogla Službi Narodne skupštine da realizuje ovaj projekat, kao i zaposlenima u Službi, angažovanom konsultantu i eksternim saradnicima koji su posvećeno radili na realizaciji ovog projekta i uspešno se suočili sa svim izazovima sa kojima su se susreli tokom rada na ovom projektu. U nastavku je u kratkim crtama predstavio rezultate Projekta i izrazio očekivanje da će podrška koju je Služba imala od strane Ambasade Republike Bugarske u Republici Srbiji biti nastavljena i ubuduće.

Ambasador Republike Bugarske u Republici Srbiji Nj.E. Radko Vlajkov izrazio je zadovoljstvo uspešnom realizacijom Projekta koje je podržalo Ministarstvo spoljnih poslova Republike Bugarske i Ambasada Republike Bugarske u Republici Srbiji i naglasio važnost ovog projekta za jačanje administrativnih kapaciteta parlamenta. On je poručio da je parlament jedan od najvažnijih instrumenata demokratije u jednoj zemlji i izrazio očekivanje da će saradnja na obostrano zadovoljstvo biti nastavljena i u budućnosti na drugim projektima.

Početni korak na putu uspostavljanja sistema politika, procedura i aktivnosti u Službi bio je definisanje, odnosno ažuriranje postojećih procedura i uputstava, identifikovanje novih poslova koji se obavljaju a nisu propisani u pisanom obliku i identifikovanje poslova za koje je potrebno obezbediti dodatne procedure i uputstva u pisanom obliku. Primenom odgovarajućih alata, kao i instrukcijama angažovanog konsultanta na radnim sastancima i organizovanim radionicama, zaposleni u Službi su precizno, koncizno, obuhvatno i dosledno definisali 81 proceduru po organizacionim jedinicama, koje su verifikovane od strane rukovodilaca organizacionih jedinica i objedinjene u Knjigu procedura Službe Narodne skupštine koja predstavlja vodič za zaposlene u obavljanju svakodnevnih poslovnih aktivnosti.

Pored Knjige procedura, u okviru Projekta izrađena su i određena interna dokumenta koja treba da doprinesu unapređenju radnih procesa u Službi.

U okviru Projekta je razvijena i interna aplikacija koja pruža zaposlenima brojne funkcionalnosti, doprinosi njihovoj pravovremenoj obaveštenosti o informacijama relevantnim za njihov rad, omogućava bržu i jednostavniju međusobnu komunikaciju, pojednostavljuje proces podnošenja zahteva i prijave kvarova, čini dostupnim različite korisne sadržaje i daje mogućnost praćenja, evaluacije i kontrole radnih procesa, čime se stvara uslov za njihovo kontinuirano unapređivanje.

Učesnicima skupa zatim je praktično predstavljena interna aplikacija, način njenog funkcionisanja i korišćenja, uz objašnjenja predstavnika „Microsofta“ koji je angažovan za razvoj ove aplikacije.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
četvrtak, 11. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja