Petak, 4. maj 2012.

Predstavljen Izveštaj o radu Službe Narodne skupštine u periodu od 11. juna 2008. godine do 13. marta 2012. godine

Izveštaj o radu Službe Narodne skupštine u periodu od 11. juna 2008. godine do 13. marta 2012. godine, predstavljen je danas u Domu Narodne skupštine narodnim poslanicima, predstavnicima domaćih i međunarodnih organizacija, službenicima Narodne skupštine, kao i javnosti.


Predsednica Narodne skupštine prof. dr Slavica Đukić Dejanović obraćajući se prisutnima, navela je da je tokom četvorogodišnjeg mandata Narodna skupština donela ključna akta koja su postavila osnovu za njen rad, intenzivirala je svoju kontrolnu funkciju, ustanovila nezavisne državne organe, naglasila svoju otvorenost i orijentisanost ka građanima, a to ne bi bilo moguće bez stručne pomoći koju je pružala Služba.
Šef Odeljenja za demokratizaciju OEBS Jan Luenberg ocenio je da je rad Narodne skupštine i njene stručne Službe bio veoma ozbiljan i intenzivan u protekle četiri godine. Jedno od glavnih dostignuća jeste otvaranje Narodne skupštine ka javnosti i građanima, gde je veliki doprinos dala Služba Narodne skupštine.
O radu Stručne službe Narodne skupštine u protekle četiri godine, govorio je i profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Slaviša Orlović, navodeći da je Služba dala veliki doprinos unapređenju rada Narodne skupštine, ali da često taj rad ostaje nedovoljno vidljiv i cenjen. Pored redovnih poslova koje je obavljala, Služba Narodne skupštine radila je i na sopstvenoj edukaciji i stručnom usavršavanju, naveo je Orlović.
Generalni sekretar Narodne skupštine Veljko Odalović zahvalio se službenicima Narodne skupštine na kvalitetnom radu tokom ovog mandata. Ocenio je da je 518 dana plenarnih zasedanja Narodne skupštine, intenzivnu međuparlamentarnu saradnju i otvaranje Narodne skupštine ka javnosti uspešno propratila njena stručna Služba.
Predstavljanje Izveštaja o radu stručne Službe Narodne skupštine u periodu od 11. juna 2008. godine do 13. marta 2012. godine, propraćeno je i video prezentacijom.