31. oktobar 2020. Čestitka Ivici Dačiću povodom izbora za predsednika Narodne skupštine od predsednice italijanskog Senata Marije Elizabete Alberti Kazelati

31. oktobar 2020. Čestitka Ivici Dačiću povodom izbora za predsednika Narodne skupštine od predsednice italijanskog Senata Marije Elizabete Alberti Kazelati

Subota, 31. oktobar 2020.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić primio je čestitke od brojnih državnika povodom stupanja na novu dužnost

Narodni poslanici su prošle nedelje izabrali Ivicu Dačića za novog predsednika Narodne skupštine Republike Srbije, posle čega je on i zvanično preuzeo dužnost. Tim povodom, Dačiću su brojni državnici uputili čestitke i poželeli sreću i uspeh u daljem radu.


“U ime italijanskog Senata i u svoje lično ime želim da Vam uputim najsrdačnije čestitke povodom izbora na funkciju predsednika Narodne skupštine Republike Srbije”, navodi se u čestitki predsednice italijanskog Senata Marije Elizabete Alberti Kazelati. ( Maria Elizabetta Alberti Casellati)

Predsednik Sobranja Republike Severne Makedonije je, u ime poslanika Sobranja Severne Makedonije i u svoje lično ime, čestitao je Ivici Dačiću stupanje na novu dužnost i poželeo puno uspeha u daljem radu.

“Iskreno se nadam da ćemo tokom Vašeg mandata nastaviti tradicionalno plodnu saradnju između dva parlamenta. Očekujem da će Poslanička grupa za saradnju sa Skupštinom Republike Srbije biti uspostavljena u najskorijem mogućem roku, kao što je to bio slučaj u prethodnim sazivima Sobranja, što će biti dokaz vaše posvećenosti i zainteresovanosti da ojačamo prijateljske veze između građana i država kroz bilateralnu parlamentarnu saradnju i razmenu iskustva. Verujem da delite moja ubeđenja da kao parlamentarci imamo prednost korišćenja instrumenata parlamentarne diplomatije i kroz bližu i intezivniju saradnju možemo dostići viši nivo u građenju mostova saradnje između naše dve države”, navodi se u čestitki predsednika Sobranja Republike Severne Makedonije Talada Džaferija.

Majlinda Bregu, generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju je u svojoj čestitki upućenoj predsedniku Narodne skupštine Republike Srbije Ivici Dačiću poželela svaki uspeh u obavljanju ove važne funkcije.

“Vaš izbor na ovu važnu funkciju dolazi u vreme svetske zdravstvene i ekonomske krize koja, više nego ikad pre, zahteva zajedničku saradnju, koordinaciju i sinergiju. Vaše bogato političko iskustvo će, u tom smislu, biti od velike koristi kako za vašu novu ulogu, tako i za izazove koje ova teška vremena donose. Republika Srbija nesumnjivo ima ključnu ulogu u jugoistočnoj Evropi i doprinosi zajedničkom nastojanju učesnica Saveta za regionalnu saradnju iz regiona da se oduži i neguje prosperitetna društveno-ekonomska i stabilna politička klima. Budite uvereni da će Savet za regionalnu saradnju i dalje u potpunosti biti posvećen daljem jačanju i razvoju regionalne saradnje u jugoistočnoj Evropi, a mi se u Savetu radujemo nastavku naše izuzetno uspešne saradnje”.


Foto galerija