Četvrtak, 27. jun 2013.

Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova razgovarao sa predstavnicima nevladinog sektora i međunarodnih organizacija

Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović razgovarao je juče sa predstavnicima Nacionalnog demokratskog instituta, organizacije Transkonflikt Srbija i predstavnicima projekta „Građanski aktivizam u jugozapadnoj Srbiji“.


Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova istakao je u razgovoru da su u Republici Srbiji, ljudska i manjinska prava zagarantovana Ustavom, ratifikovanim međunarodnim ugovorima i konvencijama, kao i donetim zakonima. U razgovoru je ukazano na brojne probleme u primeni zakona iz ove oblasti, a posebno su apostrofirani problemi sa kojima se suočavaju one kategorije lica, za koje se još uvek smatra da su najviše izložene diskriminaciji, kao što su Romi, siromašni, osobe sa invaliditetom, starije osobe, žene i LGBT populacija.
Razgovaralo se i o aktuelnom problemu u vezi sa polaganjem male mature i propustima koji su tom prilikom napravljeni, kao i o pitanju odgovornosti, uz napomenu da je obrazovanje temelj i budućnost ove zemlje.
Sastanku su, pored predsednika Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova prisustvovali i narodni poslanici Mujo Muković, Branka Karavidić i Srđan Milivojević.
Projekat „Građanski aktivizam u jugozapadnoj Srbiji“, koji partnerski sprovode NDI i Transkonflikt Srbija, ima za cilj da se mladima iz pet opština, Novi Pazar, Priboj, Prijepolje, Raška i Sjenica, omogući usvajanje znanja i veština o pitanjima iz oblasti ljudskih prava.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1