16. septembar 2022. Predsednik Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava sa potpredsednikom Narodne skupštine Republike Srpske

16. septembar 2022. Predsednik Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava sa potpredsednikom Narodne skupštine Republike Srpske

Petak, 16. septembar 2022.

Predsednik Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava primio potpredsednika Narodne skupštine Republike Srpske

Predsednik Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Veroljub Arsić, sastao se u Domu Narodne skupštine sa potpredsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Milanom Petkovićem.


Arsić je na početku sastanka naglasio da odnosi između Republike Srbije i Republike Srpske su na izuzetno visokom nivou, da je saradnja između rukovodstava iskrena, otvorena i da daje rezultate na zadovoljstvo obe strane. Tim povodom pomenuo je izgradnju auto-puta Bijeljina – Rača, čiji radovi su svečano otvoreni tokom održavanja svečanosti povodom Dana zastave, koju zajednički obeležavaju Republika Srbija i Republika Srpska.

„Taj auto-put će da pomogne ekonomskom razvoju obe strane i dodatno će da zbliži naš narod koji živi u dve države“, rekao je Arsić.

Potpredsednik Petković je istakao da je za njega uvek posebno zadovoljstva poseta Srbiji i Narodnoj skupštini.

„Ove je za sve nas matica, ali i svetlo na kraju tunela koje vidimo i uvek znamo da je ovde sigurna luka, pogotovo u poslednjim godinama kada je na čelu Srbije predsednik Aleksandar Vučić, koji pruža nesebičnu podršku srpskom narodnu i celoj Republici Srpskoj“, naglasio je Petković.

On je istakao da je saradnja dva parlamenta na izuzetno visokom nivou, te se u svetlu razmene parlamentarnih iskustava interesovao za proceduru usvajanja republičkog budžeta, sa kojom ga je Arsić detaljno upoznao. Tim povodom Arsić je predložio održavanje zajedničke sednice Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava i nadležnog skupštinskog radnog tela u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Sagovornici su se složili i da bi bilo preporučljivo uspostavljanje saradnje između Narodne skupštine Republike Srbije i Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovin, a u kontekstu regionalne saradnje, tema sastanka bila je značaj projekta „Otvoreni Balkan“ i mogućnosti koje ona pruža svim njenim članicama.

Arsić je još jednom istakao da je Republika Srbija privržena dijalogu kojim treba da se rešavaju sporna pitanja među zemljama u regionu, da Republika Srbija podržava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i suverenitet Republike Srpske u skladu sa Dejtonskim sporazumom.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1