26. maj 2023. Predsednik Narodne skupštine ugostio srpsku decu iz regiona i dijaspore

26. maj 2023. Predsednik Narodne skupštine ugostio srpsku decu iz regiona i dijaspore

Petak, 26. maj 2023.

Predsednik Narodne skupštine ugostio srpsku decu iz regiona i dijaspore

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić ugostio je danas u Domu NS RS učesnike „Svesrpskog dečjeg sabora“, koji okuplja decu srpskog porekla iz regiona i dijaspore.


Poželevši im dobrodošlicu, podsetio je da se ova manifestacija organizuje pod pokroviteljstvom predsednika Republike Aleksandra Vučića, što je jasan pokazatelj podrške koju Srbija pruža svojoj deci širom sveta.

Dodao je da se nada da će učesnici „Svesrpskog dečjeg sabora“ u Beogradu sklopiti prijateljstva za ceo život, da će iz njega poneti najlepše utiske i uspomene, izražavajući nadu da će se jednoga dana vratiti u svoju zemlju, da u njoj nastave da žive i rade. „Budućnost je u vašim rukama. I, šta god u životu radili, uvek budite vredni, marljivi, i potrudite se da budete najbolji što možete da budete, i nemojte da zaboravite da svoj srpski jezik, pismo i kulturu čuvate i da svoju Srbiju volite. I znajte uvek da ona voli vas. I da sutra radite za Srbiju, i da se postarate da ona bude najbolje što može da bude. Tu moć vi imate, to nikada nemojte da zaboravite“, poručio je predsednik NS RS.

Festival dece i mladih iz regiona i dijaspore, „Svesrpski dečji sabor“, održava se ove godine od 25. do 28. maja u Beogradu, pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, a okuplja decu iz Austrije, Severne Makedonije, Nemačke, Rumunije i Hrvatske, uzrasta od 9 do 13 godina.


Foto galerija


Video (1)

Petak, 26. maj 2023. | obraćanje predsednika Narodne skupštine učesnicima festivala Svesrpski dečji sabor 26.05.2023.