Četvrtak, 8. novembar 2007.

Predsednik Narodne skupštine u Briselu

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Oliver Dulić razgovarao je 8. i 9. novembra 2007. sa visokim zvaničnicima Evropske unije i Kraljevine Belgije.Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Oliver Dulić razgovarao je 8. i 9. novembra 2007. sa visokim zvaničnicima Evropske unije i Kraljevine Belgije.

Predsednik Dulić upoznao je predsednika Evropskog parlamenta Hans-Gerta Peteringa sa planovina rada Narodne skupštine i dodao da ovaj saziv srpskog parlamenta ima kapacitete da uskoro postane ''motor evropskih integracija''.

''Cela sledeća godina u skupštini Srbije biće godina evropskih integracija'', naglasio je Dulić.

Petering je Duliću preneo podršku evropskih parlamentaraca i Evropske unije za ''demokratski put i evropsku orjentaciju Srbije''.

Komesar EU za proširenje Oli Ren pohvalio je nakon razgovora sa Dulićem poslednje rezultate Narodne skupštine.

''Demokratska igra je u poslednje vreme pospešena u parlamentu i srpski parlamentarci sada znatno bolje rade na evropskoj integraciji Srbije'', rekao je Ren i naglasio da Evropska komisija radi na tome da se usvoje sve tehničke mere do kraja decembra, kako bi sporazum o stabilizaciji i asocijaciji EU – Srbija bio spreman za potpisivanje i usvajanje čim se sprovedu i politički uslovi.

Predsednik Narodne skupštine upoznao je evropskog komesara sa namerom da se promeni Poslovnik o radu parlamenta, kako bi bilo omogućeno usvajanje po ubrzanoj proceduri zakona neophodnih za nastavak evropskih integracija.

Tokom boravka u sedištu Evropske unije predsednik Dulić je razgovarao sa direktorom Direkcije za Zapadni Balkan Saveta EU Štefanom Leneom, šeficom delegacije EP za zemlje Jugoistočne Evrope Doris Pak i predsednikom Odbora za spoljne poslove EP Jačekom Sarjus Volskim.

Predsednik Narodne skupštine se u Briselu sastao i sa predsednicima Senata i Predstavničkog doma Parlamenta Belgije.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31