18.novembar 2013. Predsednik Narodne skupštine sa delegacijom Narodne skupštine Republike Srpske

18.novembar 2013. Predsednik Narodne skupštine sa delegacijom Narodne skupštine Republike Srpske

Ponedeljak, 18. novembar 2013.

Predsednik Narodne skupštine sastao se sa delegacijom Narodne skupštine Republike Srpske

Predsednik Narodne skupštine dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa predstavnicima odbora Narodne skupštine Republike Srpske.


Glavne teme razgovora bile su unapređenje saradnje dva parlamenta i razmena iskustava, posebno kada je reč o evropskim integracijama.
Predsednik Stefanović poželeo je dobrodošlicu parlamentarnoj delegaciji Republike Srpske i izrazio zadovoljstvo zbog daljeg unapređenja odnosa, kao i konkretizacije Protokola o saradnji dve narodne skupštine. Govoreći o radu Narodne skupštine, posebno je istakao njenu nadzornu funkciju i transparentnost u radu, pre svega odbora Narodne skupštine. Stefanović je ukazao na značaj saradnje radnih tela dve Skupštine, koja se posebno odnosi na prioritete unutrašnjih reformi i proces evrointegracija, u cilju podizanja standarda i kvaliteta života građana. Predsednik Narodne skupštine ocenio je da je saradnja između dva parlamenta dobra i izrazio nadu da će se ona i dalje unapređivati.
Predstavnici odbora Narodne skupštine Republike Srpske istakli su da su ovakvi sastanci od izuzetnog značaja kada je u pitanju razmena iskustava između dva parlamenta. Oni su naveli da Srbija postaje lider u regionu, kada je reč o procesu evrointegracija i dodali da su iskustva Srbije u tom procesu od velike važnosti za Republiku Srpsku.
U razgovoru su učestvovali i generalni sekretar Narodne skupštine Jana Ljubičić, kao i predsednici i zamenici predsednika odbora Narodne skupštine dr Aleksandra Tomić, Jadranka Joksimović, Zoran Babić, Nataša Vučković, dr Milan Knežević, Radojko Obradović i Milovan Drecun.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
nedelja, 3. decembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja