Utorak, 30. oktobar 2007.

Predsednik Narodne skupštine razgovarao sa ministarkom inostranih poslova Kipra

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Oliver Dulić primio je danas ministarku inostranih poslova Republike Kipar Eratu Kozaku-Markulis (Erato Kozakou -Marcoulis).Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Oliver Dulić primio je danas ministarku inostranih poslova Republike Kipar Eratu Kozaku-Markulis (Erato Kozakou -Marcoulis).

Sagovornici su istakli da su Srbija i Kipar prijateljske zemlje koje imaju imaju dosta sličnosti i međusobnog razumevanja za unutrašnje teškoće i da u budućnosti treba još više da unapređuju ukupnu saradnju.

Predsednik Dulić upoznao je kiparsku ministarku sa intenzivnim radom Narodne skupštine koja treba uskoro da ratifikuje više sporazuma neophodnih za naš put ka Evropskoj uniji. Istakao je da je za Srbiju značajan svaki signal koji govori o njenom napredovanju ka evrointegracijama i zahvalio na podršci koju pruža Kipar.

U razgovoru je posebno istaknuto da je neophodno ojačati međuparlamentarnu saradnju dve zemlje, pre svega kroz razmenu poseta grupa prijateljstva, ali i neposrednim kontaktima a članova parlamenata i odgovarajućih radnih tela.