Subota, 23. jun 2007.

Predsednik Narodne skupštine razgovarao sa generalnim sekretarom Parlamentarne skupštine Saveta Evrope

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Oliver Dulić i generalni sekretar Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Teri Dejvis razgovarali su danas u Domu Narodne skupštine o predstojećim aktivnostima Parlamenta i saradnji sa PS Saveta Evrope.Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Oliver Dulić i generalni sekretar Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Teri Dejvis razgovarali su danas u Domu Narodne skupštine o predstojećim aktivnostima Parlamenta i saradnji sa PS Saveta Evrope. Razgovoru je prisustvovala Slađana Prica, ambasador Srbije u Savetu Evrope.

Teri Dejvis je na početku susreta čestitao predsedniku Duliću na izboru i zahvalio za izvanrednu organizaciju 1000. sednice Komiteta ministara Saveta Evrope, koja je održana u Beogradu. Rekao je da u potpunosti podržava napore da se razviju sve demokratske vrednosti u Srbiji i nadoknadi propušteno vreme. Izrazio je nadu da će zadaci koje je Srbija zacrtala biti ispunjeni uz pomoć Saveta Evrope i napomenuo da obaveze koje proizlaze iz našeg članstva u SE moraju biti stalno na dnevnom redu.

Predsednik Dulić je rekao da je Srbija potpuno posvećena evropskim vrednostima koje zastupa Savet Evrope i da je Narodna skupština otvorena za svaku vrstu saradnje i spremna da preduzme mere u cilju postizanja veće efikasnosti rada i stvaranja novog imidža Srbije.

Nakon razgovora, na prijemu u centralnom holu Doma Narodne skupštine Oliver Dulić i Teri Dejvis obratili su se učesnicima 1000. sednice Komiteta ministara Saveta Evrope.

Predsednik Skupštine i generalni sekretar SE govorili su i na promociji evropske omladinske kampanje “Svi različiti, svi ravnopravni”, koju je inicirao Savet Evrope, a koja je održana na platou ispred Doma Narodne skupštine.