Sreda, 18. jul 2007.

Predsednik Narodne skupštine razgovarao sa austrijskim ministrom odbrane

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Oliver Dulić sastao se danas u Domu Narodne skupštine sa austrijskim ministrom odbrane Norbertom Darabošom, koji se nalazi u poseti Beogradu.Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Oliver Dulić sastao se danas u Domu Narodne skupštine sa austrijskim ministrom odbrane Norbertom Darabošom, koji se nalazi u poseti Beogradu.

U razgovaru o aktuelnoj situaciji u Srbiji ministar Daraboš je rekao da Austrija podržava nastojanja Srbije da se priključi Evropskoj uniji i ocenio da je približavanje i ostalih zemalja u regionu EU najbolja garancija za evropsku bezbednost i mir.

Predsednik Dulić je naglasio da je Srbija, kao najveća zemlja, posebno odgovorna za stabilnost i mir u celom regionu. Zahvaljujući na podršci koju Austrija pruža našim naporima na putu evropskih integracija, ocenio je da je ključno pitanje za stabilnost regiona rešavanje statusa Kosova i poručio da će Srbija učiniti sve da ne bude izvor kriza, nego ideja i napretka i da će nastojati da postane vodeća država regiona.

Govoreći o predstojećim aktivnostima Narodne skupštine, Dulić je rekao da Parlament očekuje intenzivan rad na zaokruživanju ustavno-pravnog poretka u Srbiji i usklađivanju domaćeg zakonodavstva sa evropskim. Reforme u Srbiji su u punom jeku, rekao je predsednik Narodne skupštine i izneo uverenje da će Austrija, kao veliki investitor na Balkanu, imati interes da u narednom periodu poveća svoje investicije u Srbiji.