Petak, 1. jun 2007.

Predsednik Narodne skupštine primio ruskog ambasadora

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Oliver Dulić primio je danas u Narodnoj skupštini ambasadora Ruske Federacije u Srbiji, njegovu ekselenciju Aleksandra Aleksejeva.Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Oliver Dulić primio je danas u Narodnoj skupštini ambasadora Ruske Federacije u Srbiji, njegovu ekselenciju Aleksandra Aleksejeva. Ambasador Aleksejev čestitao je Duliću izbor za predsednika Narodne skupštine i predao mu čestitke predsednika Saveta Federacije Sergeja Mironova. Predsednik Dulić zahvalio je na podršci i izrazio uverenje da će se saradnja Narodne skupštine i Državne Dume nastaviti i dalje unapređivati.

Sagovornici su se složili u oceni da u ukupnim odnosima dve zemlje važno mesto ima međuparlamentarna saradnja i da u tome značajnu ulogu treba da imaju parlamentarne grupe prijateljstva. Izražena je spremnost obe strane da se podrže i drugi oblici saradnje i sve inicijative koje vode uspešnoj izgradnji odnosa dva parlamenta.

Predsednik Narodne skupštine i ruski ambasador naglasili su značaj uloge parlamenata u jačanju i drugih oblika saradnje dve zemlje, posebno u oblasti ekonomije. Ambasador Aleksejev je istakao da je Srbija ključni ruski partner na Balkanu i da ekonomski razvijena Srbija odgovara i Rusiji. Obe strane, kako je rekao, preduzimaju napore da se ekonomski odnosi unaprede, posebno kad je reč o realizaciji krupnih projekata koji treba ekonomski da ojačaju Srbiju.

Ambasador Aleksejev je u razgovoru potvrdio da Rusija ne odstupa od svojih stavova o budućem statusu Kosova i da nijedna rezolucija koja nije prihvatljiva za Beograd neće proći u Savetu bezbednosti UN.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31