Sreda, 6. jun 2007.

Predsednik Narodne skupštine primio izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Oliver Dulić razgovarao je danas u Domu narodne skupštine sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Jelkom Kacinom, koji se nalazi u višednevnoj poseti Beogradu radi pripreme izveštaja o napretku Srbije u pristupnim pregovorima za ulazak u Evropsku uniju.Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Oliver Dulić razgovarao je danas u Domu narodne skupštine sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Jelkom Kacinom, koji se nalazi u višednevnoj poseti Beogradu radi pripreme izveštaja o napretku Srbije u pristupnim pregovorima za ulazak u Evropsku uniju.

Jelko Kacin je rekao da je sada pravi trenutak da se učini pomak u našem približavanju Evropskoj uniji i da u Evropskom parlamentu postoji spremnost da se pomogne Srbiji i ubrza proces njene evropske integracije. Međutim, bez pune saradnje sa Haškim tribunalom Srbija neće moći da potpiše sporazum o pridrživanju i stabilizaciji, naglasio je Kacin i dodao da naša zemlja ima potencijal i da ga mora iskoristiti i pokazati da je sposobna da uradi mnogo više na tom putu.

Predsednik Dulić je istakao da je za nas važno da se okonča saradnja sa Haškim tribunalom i da je Srbiji stalo da se što brže priključi Evropskoj uniji. On je preneo uveravanja da će Narodna skupština učiniti sve da bude institucija koja će ubrzavati proces evropskih integracija, kako bi naša zemlja snažno krenula tim putem i za nekoliko godina postala član Evropske unije .

Predsednik Narodne skupštine i izvestilac Evropskog patrlamenta razgovorali su i o budućoj saradnji i uspostavljanju direktnih kontakata Narodne skupštine i Evropskog parlamenta. Kao izvestilac za Srbiju, Kacin je rekao da će redovno izveštavati Evropski parlament o putu stvaranja parlamentarne demokratije i napretku u procesu pregovora o stabilizaciji i pridruživanju i da će se u Evropskom parlamentu već ovog meseca raspravljati o izveštaju o Srbiji.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31