19. novembar 2013. Predsednik Narodne skupštine u razgovoru sa članovima delegacije Republike Indije

19. novembar 2013. Predsednik Narodne skupštine u razgovoru sa članovima delegacije Republike Indije

Utorak, 19. novembar 2013.

Predsednik Narodne skupštine primio delegaciju Republike Indije

Predsednik Narodne skupštine dr Nebojša Stefanović, primio je danas delegaciju Republike Indije, na čelu sa državnom ministarkom spoljnih poslova Republike Indije, Prinit Kor.


Predsednik Stefanović poželeo je dobrodošlicu delegaciji Republike Indije i istakao značaj ove posete s obzirom na to da se navršava 65 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje. Ocenio je da Srbija i Indija imaju tradicionalno dobre odnose i dodao da je naša zemlja zainteresovana za njihovo dalje unapređivanje. Predsednik Narodne skupštine posebno je istakao da postoje mogućnosti za produbljivanje saradnje na međuparlamentarnom nivou, kao i u oblasti ekonomije, zdravstva, obrazovanja, privrede i informacionih tehnologija. Tokom razgovora, upoznao je delegaciju Indije sa naporima koje Srbija čini u procesu reformi, a u cilju povećanja stranih investicija u Srbiju. Naglasivši značaj ekonomske saradnje između dve zemlje, predsednik Stefanović pozvao je privrednike iz Indije da investiraju u našu zemlju. Stefanović je izrazio zahvalnost povodom principijelnog stava Indije da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.

Državna ministarka spoljnih poslova Republike Indije, Prinit Kor složila se da su prijateljski odnosi dve zemlje dobri, kao i da ima prostora za dalje unapređenje saradnje u svim oblastima. Ona je najavila da će eksperti iz Indije uskoro posetiti kompanije u Beogradu, gde će razmotriti mogućnost saradnje u oblasti tehnološkog razvoja. Kor je istakla da je Indija otvorena za nastavak saradnje u oblasti obrazovanja, kroz dalje stipendiranje i povećanje broja stipendiranih studenata iz Srbije. Državna ministarka spoljnih poslova pozdravila je napore koje Srbija ulaže u proces reformi i izrazila nadu da će veliki broj stranih investitora biti zainterosovan za investiranje u Srbiju, posebno u oblasti poljoprivrede, informacionih tehnologija, nauke i farmacije.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31