Četvrtak, 7. jun 2007.

Predsednik Narodne skupštine primio ambasadora Velike Britanije

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Oliver Dulić primio je danas u Narodnoj skupštini ambasadora Velike Britanije Stivena Vordsvorta sa kojim je razmenio mišljenje o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i unapređenju parlamentarne saradnje dve zemlje.Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Oliver Dulić primio je danas u Narodnoj skupštini ambasadora Velike Britanije Stivena Vordsvorta sa kojim je razmenio mišljenje o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i unapređenju parlamentarne saradnje dve zemlje.

Ambasador Vordsvort je istakao da se od Srbije očekuje puna saradnja sa Haškim tribunalom i da naša zemlja treba jasno da stavi do znanja da će preduzeti sve da se to i ostvari. Veoma je važno da se obnove pregovori o sporazumu o stabiliciji i asocijaciji, rekao je britanski ambasador i naglasio da će Velika Britanija učiniti sve da se Srbija i ostale zemlje u regionu priključe Evropskoj uniji.

Predsednik Narodne skupštine upoznao je sagovornika sa neposrednim aktivnostima i nastojanjima da se rad Parlamenta učini efikasnijim i uspešnijim. Dulić je izneo uverenje da Parlament neće biti usko grlo za pridruženje Srbije evropskim integracijama.