7. decembar 2021. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sa ambasadorom Kraljevine Bahrein Nj.E. Ahmedom Alsatijem

7. decembar 2021. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sa ambasadorom Kraljevine Bahrein Nj.E. Ahmedom Alsatijem

Utorak, 7. decembar 2021.

Predsednik Narodne skupštine primio ambasadora Kraljevine Bahrein u Republici Srbiji

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas ambasadora Kraljevine Bahrein Nj.E. Ahmeda Alsatija, koji na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Republiku Srbiju iz Moskve.


Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić istakao je da Srbija i Bahrein imaju veoma prijateljske odnose koji su u fazi razvoja, o čemu svedoče susreti zvaničnika dve zemlje na najvišem nivou. Podsetio je da je pre dve godine, kao šef diplomatije, posetio Kraljevinu Bahrein i imao priliku da se sastane sa kraljem Hamadom Bin Isa Al Halifom. Nedavno je, na marginama Interparlamentarne unije u Madridu, imao priliku sa se sastane sa predsednicom Veća predstavnika Kraljevine Bahrein Favzijom bin Abdula Zainal i tom prilikom je potvrđena poseta predsednika Narodne skupštine Bahreinu.

Dačić je istakao da je poseban impuls razvoju odnosa dao i ovogodišnji susret predsednika Srbije A. Vučića i kralja Bahrena Hamada Bin Isa Al Halife, nakon kojeg je dogovoreno otvaranje Ambasade Republike Srbije u Bahreinu, što će dodatno doprineti jačanju i unapređenju bilateralnih odnosa, s obzirom na nedovoljno iskorišćen potencijal i mogućnosti za saradnju u različitim oblastima. Zahvalio je na pomoći koju je Bahrein uputio Srbiji u borbi protiv pandemije.

Ambasador Kraljevine Bahrein Nj.E. Ahmed Alsati saglasio se da će otvaranje ambasada posebno doprineti uspostavljanju redovnog dijaloga i unapređenju političke i parlamentarne saradnje, ali i saradnje u oblasti kulture, sporta i omladine, kao i multilateralne saradnje.


Foto galerijaPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
četvrtak, 11. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja