Ponedeljak, 9. oktobar 2006.

Predsednik Narodne skupštine na godišnjem savetovanju sudija Srbije u Vrnjačkoj Banji

Na poziv predsednice Vrhovnog suda Srbije Vide Petrović-Škero, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković otvorio je danas u Vrnjačkoj Banji godišnje savetovanje sudija Srbije «Sudijski dani 2006».Na poziv predsednice Vrhovnog suda Srbije Vide Petrović-Škero, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković otvorio je danas u Vrnjačkoj Banji godišnje savetovanje sudija Srbije «Sudijski dani 2006».

U obraćanju sudijama iz cele Srbije predsednik Marković je podsetio da je sve što je obećao, kako prošle godine na savetovanju, tako i ove godine na proslavi 160 godina od osnivanja Vrhovnog suda Srbije, i ispunio. Sudije treba da sude po pravu i zakonu, a ne po navodima dnevne štampe. «Kao predsednik Narodne skupštine i kao građanin zalažem se za princip da ako Vas sud pozove uvek morate da se odazovete, pa makar to bila proslava ili savetovanje», poručio je predsednik Marković. On je podsetio sudije da je na sednici Odbora za ustavna pitanja, održanoj 30. septembra 2006. godine, pre početka sednice Narodne skupštine na kojoj je predlog novog Ustava Srbije jednoglasno usvojen, prezentovao javno sva dokumenta koja su podnošena u procesu izrade teksta Ustava, kao i da su sva razmatrana, ali nažalost nisu sva mogla biti i prihvaćena. Političke stranke su postupile mudro, i vođene interesom države postupile su kao i sudije, odustajući od maksimalističkih zahteva svojih stranaka pažljivo su slušale argumente druge strane. Posle tri odluke Narodne skupštine u dva njena saziva, Narodna skupština je jednoglasno usvojila novi Ustav Republike Srbije koji čeka svoju potvrdu na referendumu. «U Srbiji su mnogi profitirali od toga što nemamo uređenu državu. Referendumsko pitanje je jasno i na njega se odgovara sa da ili ne, kao i kod matičara. Formalno zakonsko uređenje države se potvrđuje kao i zakonsko osnivanje porodice».

Ovogodišnje savetovanje sudija «Sudijski dani 2006» održava se u Vrnjačkoj Banji od 09. do 12. oktobra u organizaciji Vrhovnog suda Srbije i okuplja preko 1000 sudija iz svih krajeva Srbije.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
nedelja, 28. novembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja