30. septembar 2021. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić razgovarao sa direktorkom Kancelarije UNICEF u Beogradu

30. septembar 2021. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić razgovarao sa direktorkom Kancelarije UNICEF u Beogradu

Četvrtak, 30. septembar 2021.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić razgovarao sa direktorkom Kancelarije UNICEF u Beogradu

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas direktorku Kancelarije UNICEF u Beogradu Dejanu Kostadinovu.


Predsednik Skupštine iskoristio je priliku da zahvali na dosadašnjem angažmanu i aktivnostima UNICEF-a na polju zaštite prava i unapređenju položaja dece u Srbiji, te istakao da Srbija vidi UNICEF kao jedan od naših najznačajnijih partnera na planu ostvarivanja međunarodnih standarda prava deteta i realizaciji humanitarne pomoći deci. Ivica Dačić je rekao da ćemo kao država nastaviti da pružamo doprinos ostvarivanju globalne misije UNICEF-a, kao i ostvarivanju dogovorenih ciljeva odnosno projekata u Republici Srbiji.

Direktorka Kostadinova navela je da je dosadašnja saradnja između UNICEF-a institucija Srbije bila na zavidnom nivou. Podvukla je da UNICEF sprovodi svoje aktivnosti u Srbiji na osnovu programa saradnje, koji usaglašava sa našim nadležnim institucijama i na osnovu petogodišnjeg Plana aktivnosti UNICEF za RS za period 2021-2025. Navela je da tokom prvih devet meseci primene ovog Plana urađeno jako puno, između ostalog pokrenuti su projekti posvećeni premošćavanju digitalnog jaza u Srbiji, inkluzivnom obrazovanju, socijalnoj zaštiti u brizi o deci sa smetnjama u razvoju, pomoći u otklanjanju posledica pandemije izazvane virusom Kovid-19.

Predsednik Skupštine Dačić je posebno napomenu da kao predsednik Odbora za prava deteta u Narodnoj skupštini Republike Srbije prati rad UNICEF-a, njegovu saradnju sa različitim ustanovama i različite projekte. Jedan od projekata koje Odbor za prava deteta Narodne skupštine podržava jeste Dečija nedelja, koja se održava sledeće nedelje, na inicijativu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i organizacije Prijatelji dece Srbije. Dačić je podvukao da će lično uzeti učešće u kako na otvaranju Dečije nedelje, tako i u samom programu, tačnije otvoriće Sednicu učeničkih parlamenata.

Dejana Kostadinova je istakla da je UNICEF spreman da unapredi saradnju sa Odborom za prava deteta, kao i da će nastaviti da pruža podršku institucijama u Srbiji na unapređenju prava i položaja najmlađe populacije.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6