22. novembar 2021. Predsednik Narodne skupštine i šef delegacije Parlamenta Indonezije

22. novembar 2021. Predsednik Narodne skupštine i šef delegacije Parlamenta Indonezije

Ponedeljak, 22. novembar 2021.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio delegaciju Predstavničkog doma Republike Indonezije

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas delegaciju Predstavničkog doma Republike Indonezije koja boravi u poseti Srbiji.


Predsednik Narodne skupštine izrazio je zadovoljstvo zbog posete delegacije Parlamenta Indonezije, ističući da Srbiju i Indoneziju vezuju dobri i prijateljski odnosi još iz vremena osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja. Izrazio je spremnost da kroz intenziviranje saradnje između parlamenata dve zemlje nastavi jačanje ukupnih bilateralnih odnosa. „Grupe prijateljstva koje postoje u parlamentima Srbije i Indonezije svojim aktivnostima doprinose bliskoj saradnji naših parlamenata, a postoji i spremnost za razmenu poseta na nivou predsednika parlamenata“, rekao je Ivica Dačić. On je zahvalio na principijelnoj poziciji Indonezije u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije i upoznao sagovornike sa istorijatom i trenutnom situacijom na KiM.

Šef delegacije Parlamenta Indonezije Mardani Ali Sera složio se da su odnosi između dve zemlje tradicionalno prijateljski i da treba nastaviti sa njihovim daljim unapređenjem, ističući da postoji prostor za jačanje saradnje između dve zemlje u svim oblastima, a posebno u sferi ekonomije. U vezi sa pitanjem Kosova i Metohije, potvrdio je da Indonezija poštuje principe teritorijalnog integriteta i suvereniteta i da neće menjati svoj stav.

Tokom razgovora ocenjeno je da je međuverski dijalog koji postoji između Srbije i Indonezije, u okviru koga je do sada organizovano četiri susreta, veoma koristan i da doprinosi boljem razumevanju dve multietničke i multikonfesionalne države kakve su Srbija i Indonezija.

Delegacija Predstavničkog doma Republike Indonezije uputila je poziv predsedniku Narodne skupštine da poseti Indoneziju, kao i da uzme učešće na 144. zasedanju Interparlametarne unije, koje će biti održano u martu 2022. godine u Indoneziji.


Foto galerija


Video (1)

Ponedeljak, 22. novembar 2021. | sastanak predsednika Narodne skupštine i potpredsednika Predstavničkog doma Parlamenta Indonezije 22.11.2021.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3