22. jun 2021. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić održao video poziv sa predsednikom Svekineskog narodnog kongresa Li Žanšuom

22. jun 2021. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić održao video poziv sa predsednikom Svekineskog narodnog kongresa Li Žanšuom

Utorak, 22. jun 2021.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić održao video poziv sa predsednikom Svekineskog narodnog kongresa Li Žanšuom

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas putem video konferencije sa predsednikom Svekineskog narodnog kongresa Li Žanšuom.


Predsednik Svekineskog narodnog kongresa Li Žanšu istakao je da su odnosi Srbije i Kine na visokom nivou i da se strateško partnerstvo razvija u svim pravcima, izrazivši posebno zadovoljstvo napretkom u razvoju ekonomske saradnje. Zahvalio je predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću na doprinosu koji je na prethodnim funkcijama dao razvoju dobrih odnosa i prijateljstva između Srbije i Kine, izrazivši spremnost da zajedno, na funkcijama koje obavljaju, nastave da neguju čelično prijateljstvo između dve zemlje. Podsetio je da je poseta Kini, u svojstvu šefa srpske diplomatije, u jeku pandemije, u februaru prošle godine, jasno pokazala podršku i solidarnost koju je Srbija pružila Kini u tom, za nju, izazovnom i teškom trenutku.

Ivica Dačić je istakao da će na poziciji predsednika Narodne skupštine nastaviti da ulaže napore, ne samo u cilju daljeg jačanja parlamentarne, već i ukupne saradnje između dve zemlje. Složio se da su bilateralni odnosi na visokom nivou, sa veoma razvijenim političkim dijalogom na najvišem nivou i da strateško partnerstvo između dve zemlje stalno jača. Istakao je da epidemija nije umanjila saradnju između Kine i Srbije ni na koji način, već je saradnja nastavila da se razvija i jača. Naglasio je da Srbija veoma ceni podršku i pomoć u medicinskoj opremi i materijalu koju su Vlada Kine uputila Srbiji, kao i na isporuci vakcina koje nam pomažu u borbi protiv pandemije.

Predsednik Narodne skupštine zahvalio je na principijelnoj podršci Kine očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije ističući da Srbija čvrsto podržava politiku „jedne Kine“.

Predsednik Narodne skupštine čestitao je veliki jubilej, stogodišnjicu od uspostavljanja Komunističke partije Kine, izrazivši veliko poštovanje za uspehe koje je Komunistička partija ostvarila u izgradnji moderne i snažne Kine.

Predsednik Narodne skupštine uputio je poziv svom kolegi Li Žanšuu da poseti Srbiju, što je sa kineske strane sa zadovoljstvom prihvaćeno, čim se za to steknu epidemiološki uslovi.

Video (1)

Utorak, 22. jun 2021. | video sastanak predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića sa predsednikom Svekineskog Narodnog kongresa NR Kine Li Džanšuom 22.06.2021.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6