26. novembar 2021. Predsednik Narodne skupštine sa kofasilitatorima u međustranačkom dijalogu

26. novembar 2021. Predsednik Narodne skupštine sa kofasilitatorima u međustranačkom dijalogu

Petak, 26. novembar 2021.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić održao sastanak sa kofasilitatorima u međustranačkom dijalogu

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić razgovarao je danas sa kofasilitatorima u međustranačkom dijalogu Edvardom Kukanom i Knutom Flekenštajnom.


Predsednik Narodne skupštine informisao je sagovornike o aktivnostima koje se preduzimaju na sprovođenju mera za unapređenje izbornog procesa koje su dogovorene tokom međustaranačkog dijaloga 17-18. septembra.

Predsednik Narodne skupštine informisao je da je Privremeno nadzorno telo formirano, a da će sledeće nedelje biti izabrani i dodatni članovi Republičke izborne komisije. Takođe, nacrti zakona koje je potrebno doneti u skladu sa dogovorom su pripremljeni i upućeni na javnu raspravu.

Evropski kofacilitatori su pozvali uključene strane da nastave sa primenom sporazuma postignutog u međustranačkom dijalogu pravovremeno i u dobroj veri.

Predsednik Narodne skupštine još jednom je podvukao da će sve što je dogovoreno tokom međustranačkog dijaloga biti implementirano.

U pozitivnoj atmosferi, detaljno su analizirani naredni koraci koji će biti realizovani u skladu sa dogovorom iz međustranačkog dijaloga.


Foto galerija