14. jun 2021. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sa generalnim sekretarom Interparlamentarne skupštine pravoslavlja  i predsednikom Interparlamentarne unije pravoslavlja

14. jun 2021. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sa generalnim sekretarom Interparlamentarne skupštine pravoslavlja i predsednikom Interparlamentarne unije pravoslavlja

Ponedeljak, 14. jun 2021.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić održao sastanak sa generalnim sekretarom Interparlamentarne skupštine pravoslavlja i predsednikom Interparlamentarne unije pravoslavlja

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sastao se danas sa generalnim sekretarom Interparlamentarne skupštine pravoslavlja Maksimosom Karakopulosom i predsednikom Interparlamentarne unije pravoslavlja Sergejem Gavrilovom.


Predsednik Narodne skupštine je izrazio zadovoljstvo zbog održavanja sastanka Međunarodnog sekretarijata Interparlamentarne unije pravoslavlja u Narodnoj skupštini Srbiji, ističući da Srbija izuzetno vrednuje aktivnosti Interparlamentarne unije pravoslavlja, posebno promociju plemenitih vrednosti kroz demokratske institucije i stvaranje mreže komunikacije i saradnje među parlamentima.

Predsednik Narodne skupštine govorio je o ugroženosti hrišćanskih crkava na Kosovu i Metohiji, diskriminaciji pravoslavnog hrišćanskog stanovništva na verskoj osnovi i pokušaju da se izbriše i izmeni srpski identitet, istorija, karakter i srpsko-hrišćanska kultura na Kosovu i Metohiji.

Generalni sekretar Interparlamentarne skupštine pravoslavlja Maksimos Karakopulos rekao je da je cilj Interparlamentarne skupštine pravoslavlja zaštita kulturnog nasleđa i promovisanje hrišćanskih vrednosti, te da u tom smislu potpuno razumeju i dele našu zabrinutost za pravoslavno nasleđe na Kosovu i Metohiji. Upoznao je sa inicijativama Interparlamentarne skupštine pravoslavlja koje će biti pokrenute u vezi sa Aja Sofojom.

Predsednik Interparlamentarne unije pravoslavlja Sergej Gavrilov je izrazio zabrinutost zbog ugroženosti hrišćanskog nasleđa na Kosovu i Mehotiji i govorio o veoma teškoj situaciji u kojoj se hrišćani nalaze na Bliskom Istoku.

Na kraju razgovora predsednik Narodne skupštine ponovio je spremnost za punu saradnju i aktivan angažman naše delegacije u radu Interparlamentarne skupštine pravoslavlja.


Video (1)

Ponedeljak, 14. jun 2021. | sastanak predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića sa delegacijom Međunarodnog sekretarijata Interparlamentarne skupštine pravoslavlja 14.06.2021.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6