Petak, 29. septembar 2006.

Predsednik Marković primio predsednika parlamentarne grupe za Saradnju sa Srbijom u Narodnom Sobranju Republike Bugarske

Predsednik Narodne skupštine Predrag Marković primio je danas u Domu Narodne skupštine predsednika parlamentarne grupe za saradnju sa Srbijom i predsednika parlamentarne grupe Koalicije za Bugarsku u Narodnom Sobranju Republike Bugarske Mihaila Mikova.Predsednik Narodne skupštine Predrag Marković primio je danas u Domu Narodne skupštine predsednika parlamentarne grupe za saradnju sa Srbijom i predsednika parlamentarne grupe Koalicije za Bugarsku u Narodnom Sobranju Republike Bugarske Mihaila Mikova.

Predsednik Marković je upoznao gosta sa dosadašnjim rezultatima rada Narodne skupštine i promenama Poslovnika o radu koje su u skladu sa evropskim standardima i koje omogućavaju kvalitetniji rad skupštinskih odbora. Zvaničnici su se složili da je neophodno ojačati parlamentarnu saradnju kroz rad parlamentarnih odbora i formiranja grupe prijateljstva, posebno nakon odluke Evropske unije o stupanju Bugarske u zajednicu evropskih naroda.

Predsednik Marković je čestitao gostu potvrdu odluke da će Bugarska postati članica Evropske unije.

Sastanku predsednika Narodne skupštine i predsednika parlamentarne grupe za saradnju sa Srbijom i predsednika parlamentarne grupe Koalicije za Bugarsku u Narodnom Sobranju Republike Bugarske prisustvovao je i Nj.E. Georgi Dimitrov, ambasador Republike Bugarske u Srbiji.