Sreda, 23. april 2008.

Predsednik Dulić potpisao Protokol o saradnji Narodne skupštine i Fakulteta političkih nauka

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Oliver Dulić i dekan Fakulteta političkih nauka Milan Podunavac potpisali su danas u Domu Narodne skupštine Protokol o saradnji te dve institucije i oblasti školovanja studenata.Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Oliver Dulić i dekan Fakulteta političkih nauka Milan Podunavac potpisali su danas u Domu Narodne skupštine Protokol o saradnji te dve institucije i oblasti školovanja studenata.

Nakon potpisivanja, predsednik Dulić je rekao da će ovaj dokument definisati buduću saradnju parlamenta i fakulteta, kako bi studenti političkih nauka stekli nova znanja i pomogli da se brže izgradi stabilna demokratija u Srbiji. On je izrazio uverenje da će mnogi studenti, koji su prisustvovali potpisivanju Protokola, i sami jednog dana biti članovi parlamenta i da će, u ulozi poslanika, pomoći da se isprave svi nedostaci sa kojima se susreće društvo.

Dekan FPN Milan Podunavac izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost zbog toga što će studenti ovog fakulteta imati priliku da u parlamentu borave kao u “velikoj učionici “ i što će im biti dozvoljeno da prisustvuju radu skupštinskih odbora i poslaničkih klubova. On je ocenio da su studenti najbolji socijalni kapital koji ima svaka zemlja i da je ulaganje u njihovo znanje izuzetno korisno za razvoj Srbije i kao države i kao političke zajednice.

U razgovoru sa Dulićem studenti su se interesovali za načine unapređenja rada parlamenta, liberalizaciju viznog režima, potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i mogućnostima za otvaranje Doma Narodne skupštine za turističke posete.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
nedelja, 14. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja