Ponedeljak, 11. jun 2007.

Predsednik Dulić otvorio seminar o parlamentarnoj kontroli budžeta

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Oliver Dulić otvorio je danas u Domu Narodne skupštine seminar na temu “Parlamentarna kontrola budžeta”.Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Oliver Dulić otvorio je danas u Domu Narodne skupštine seminar na temu “Parlamentarna kontrola budžeta”.Seminar organizuje Parlamentarna skupština OEBS-a, koja predsedava Parlamentarnom trojkom Pakta za stabilnost u jugoistočnoj Evropi (PS OEBS, PS Saveta Evrope i Evropski parlament).

Pozdravljajući učesnike seminara, predsednik Dulić je rekao da Srbija pridaje veliki značaj parlamentarnoj saradnji zemalja u regionu i da je razmena iskustava u različitim oblastima dobrodošla.

Dulić je istakao da posle zastoja u poslednjim mesecima, Narodnu skupštinu očekuje obiman zakonodavni rad. Parlament mora da bude aktivan u procesu evropskih integracija, a posebno mora da ima aktivnu ulogu u poslovima vezanim za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, rekao je predsednik Narodne skupštine i dodao da Parlament mora da bude Vladin partner, ali i da istovremeno kontroliše njen rad.

Dulić je istakao da je Skupština pred usvajanjem Predloga zakona o Državnoj revizorskoj instituciji i izrazio uverenje da će ova institucija biti ključno stručno i nezavisno telo koje će kontrolisati kako se troše sredstva iz republičkog budžeta. S tim u vezi, naglasio je da je ovaj zakon u potpunosti usklađen sa evropskim zakonima koji uređuju ovu oblast.

Učesnici seminara su parlamentarci iz susednih i drugih zemlja u regionu, kao i članovi odbora za evropske integracije i za inostrane poslove Narodne skupštine Srbije.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
nedelja, 3. decembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja