Petak, 2. jun 2017.

Predsednik Državne dume u poseti Srbiji, susret sa predsednicom Narodne skupštine

Delegacija Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije, koju predvodi predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin, boraviće u ponedeljak, 5. juna u poseti Republici Srbiji, povodom Drugog zasedanja Komisije za saradnju Narodne skupštine Republike Srbije i Državne Dume Ruske Federacije.


Predsednici Narodne skupštine Republike Srbije i Državne dume Ruske Federacije imaće bilateralni susret, a potom će otvoriti i predsedavati Drugim zasedanjem Komisije za saradnju, koje predstavlja nastavak ovog oblika zajedničkog rada i dijaloga dva parlamenta, započetog formiranjem Komisije u Moskvi decembra 2015. godine.

Teme zasedanja Komisije su parlamentarna saradnje dve zemlje, učešća parlamentaraca u rešavanju pitanja regionalne stabilnosti i bezbednosti u bilateralnim i multilateralnim forumima, pitanja Kosova i Metohije i uloge međunarodne zajednice u podržavanju dijaloga, parlamentarna podrške ekonomskoj, trgovinskoj i kulturnoj saradnji dve zemlje.

Predsednici dva parlamenta, u okviru posete, položiće vence kod spomenika Oslobodiocima Beograda, a obići će i Hram Svetog Save u Beogradu.